Sally Face Review

Η ιστορία του Sally Face μπορεί να χαρακτηριστεί το λιγότερο ιδιαίτερη. Η ιστορία ξεκινά με εσάς να είστε ένα νεαρό αγόρι, όπου το πρόσωπό σας είναι τυλιγμένο με ματωμένους επιδέσμους. Ενώ λοιπόν περιπλανιέστε στους διαδρόμους ενός νοσοκομείου, σας εμφανίζονται οράματα από το παρελθόν σας και τα λάθη που κάνατε. Στο τέλος φτάνετε μπροστά από το νεκροκρέβατο μιας γυναίκας και εκεί τελειώνει το ταξίδι σας. 

Μετά μαθαίνουμε ότι αυτός που περιπλανιόταν ήταν ο Sal Fisher, ένας φυλακισμένος, ο οποίος είχε συνεδρία με τον ψυχολόγο της φυλακής. Στη συνέχεια, με την προτροπή του ψυχολόγου του, επιστρέφει στην παιδική του ηλικία και ξεκινά ένα ταξίδι κανιβαλισμού, δολοφονίας, αποκρυφισμού, heavy metal μουσικής και φιλίας.


Η ιστορία του Sal στην ουσία χωρίζεται σε 5 κεφάλαια. Στο πρώτο συναντάμε τον Sal ως παιδί, όπου μετακομίζει με τον πατέρα του, στην πόλη Nockfell. Η προσαρμογή του αναμένεται δύσκολη, καθώς λόγω ενός μυστηριώδους ατυχήματος, όταν ήταν μικρός, το πρόσωπό του γέμισε ουλές και γι' αυτό άρχισε να φορά μια μάσκα για να τις κρύβει. Από τότε λοιπόν απέκτησε και το παρατσούκλι Sally Face.

Λίγο μετά τη μετακόμισή του στα διαμερίσματα Addison, ο Sal κάνει τον πρώτο του πραγματικό φίλο τον Larry, έναν έφηβο μεταλλά που ζει στο υπόγειο με τη μητέρα του. Ο Larry αναφέρει στον Sal όλους τους περίεργους ενοίκους του οικοδομικού τετράγωνου και τον προειδοποιεί πως το Nockfell δεν είναι μια συνηθισμένη πόλη... Πολλά ακούγονται για αυτήν την πόλη, όπως εξαφανίσεις, εμφάνιση δαιμόνων και δολοφονίες. Μάλιστα ο Larry υποστήριξε ότι γνωρίζει τον δολοφόνο ενός πρόσφατου φόνου και ζήτησε τη βοήθεια του Sally για να τον αποκαλύψου. Από αυτό το σημείου είναι που ξεκινά και η περιπέτειά τους.


Κάθε κεφάλαιο του παιχνιδιού αντιπροσωπεύει μια διαφορετική χρονική περίοδο της ζωής του Sal στο Nockfell. Καθώς εξελίσσεται η ιστορία θα τον δούμε να γνωρίζει περισσότερο κόσμο. Το παιχνίδι είναι στην ουσία ένα puzzle game, όπου κάποιες στιγμές γίνεται rhythm game, όπου τότε θα παίζετε με την κιθάρα σας.

Συμπερασματικά, το  Sally Face είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, που μπλέκει πολλά χαρακτηριστικά. Σίγουρα όμως δεν είναι για όλους. Το παιχνίδι θα σας πάρει γύρω στις 15 ώρες για να το ολοκληρώσετε.

Θετικά:
- Ευφάνταστος κόσμος
- Ταιριαστό soundtrack 

Αρνητικά: 
- Κομμάτια της ιστορία κρύβονται σε προαιρετικούς διαλόγους
- Φρικτές πράξεις δικαιολογούνται με ελαφρά την καρδία

Βαθμολογία: 7,5/10
Developer: Portable Moose
Publisher: Portable Moose
Available for: Switch, PC
Tested on: Switch
Release date: 21/1/2021


Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review