Collar x Malice -Unlimited- Review

Το Collar x Malice -Unlimited- αποτελεί ένα fandisc του Collar x Malice οπότε θα πρέπει να έχετε παίξει αρχικά τον πρώτο τίτλο για να μπορέσετε να το απολαύσετε. Προτού λοιπόν ασχοληθούμε με τον συγκεκριμένο τίτλο ας πούμε 2 λόγια για την υπόθεση του πρώτου τίτλου. 

Βρισκόμαστε στην περιοχή Shinjuku της Ιαπωνίας όπου μια τρομοκρατική οργάνωση, γνωστή με το όνομα Adonis, έχει πάρει το νόμο στα χέρια της και σκοτώνει κόσμο που θεωρεί κακό. Η οργάνωση μάλιστα έχει δηλώσει ότι πλησιάζει η μέρα X-Day, όπου θα γίνει η αναγέννηση του κράτους. Η αστυνομία προσπαθεί να εξαρθρώσει την οργάνωση, βάζοντας παράλληλα σε καραντίνα την Shinjuku. Μάλιστα ψηφίστηκε ένας νόμος, όπου επέτρεπε στους πολίτες να οπλοφορούν για να προστατευτούν από τους τρομοκράτες.

Η πρωταγωνίστριά μας ονομάζεται Ichika Hoshino και είναι μια νέα αστυνομικός που προσπαθεί να εξαρθρώσει την οργάνωση. Δυστυχώς όμως, πέφτει στα χέρια της, όπου αφού τη ναρκώσουν, της φοράνε ένα κολάρο το οποίο έχει ένα θανατηφόρο δηλητήριο μέσα του και την απειλούν πως αν μιλήσει σε κανέναν γι' αυτό ή προσπαθήσει να το βγάλει, θα πεθάνει. Έτσι λοιπόν μαζί με μια ομάδα από πρώην αστυνομικούς, οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει το σώμα, προσπαθεί να ξεσκεπάσει την Adonis.


Το Το Collar x Malice -Unlimited- θα σας προσφέρει τέσσερις διαφορετικές ιστορίες. Στην αρχή έχουμε την Prologue ιστορία, όπου η Ichika ερευνά ένα άλλο έγκλημα που έχει γίνει και φαίνεται να συνδέεται με την Adonis. Αφού ολοκληρώσετε τουλάχιστον μια ιστορία από το Prologue θα ξεκλειδωθούν οι After Stories όπου διαδραματίζεται κάμποσο καιρό μετά το τέλος του αρχικού τίτλου και βλέπουμε τη σχέση της πρωταγωνίστριας με τους πέντε εν δυνάμει εραστές. Στη συνέχεια ξεκλειδώνεται το Another Story, όπου παρουσιάζεται η συνέχεια της ιστορίας του κακού τέλους, όπου μαθαίνουμε περισσότερες πληροφορίες για τα μέλη της Adonis. Τέλος ξεκλειδώνονται τα Side Stories όπου μαθαίνουμε περισσότερες πληροφορίες για άλλους δευτερεύοντες χαρακτήρες, όπως τον αδελφό της Ichika και εδώ ξεκλειδώνονται 2 ακόμα πιθανά romance.


Όλα αυτά τα modes συνδέονται μεταξύ τους καθώς αφού ολοκληρωθεί το Prologue ξεκλειδώνονται τα After Stories. Στη συνέχεια πρέπει να ολοκληρώσετε 2 routes των After Stories για να ξεκλειδωθεί η Adonis ιστορία. Στη συνέχεια αφού ολοκληρώσετε τρεις After Stories, θα ξεκλειδωθούν τρεις Side Stories.Τέλος, αφού ολοκληρώσετε το καλύτερο τέλος, θα ξεκλειδωθούν μερικές σύντομες ιστορίες στην καρτέλα «Πρόσθετα».

 Το Collar x Malice -Unlimited- απευθύνεται αποκλειστικά σε αυτούς που τους άρεσε πολύ ο πρώτος τίτλος και θέλουν μια επιπλέον δόση, η οποία φυσικά ποτέ δε φτάνει το επίπεδο του πρώτου τίτλου.

Θετικά:
- Νέα backgrounds 
- Ωραίο soundtrack

Αρνητικά: 
- Αρκετά τυπογραφικά λάθη
- Πιο αδύναμος τίτλος από τον προηγούμενο

Βαθμολογία: 7/10
Developer: Idea Factory
Publisher: Aksys Games
Available for: Switch
Tested on: Switch
Release date: 13/8/2020 (Nintendo Switch)


Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review