Carto Review

Το Carto μας έρχεται από την developer Sunhead Games και την publisher Humble Games. Η ιστορία ξεκινά με εσάς στον ρόλο της Carto, όπου ταξιδεύετε στους αιθέρες μαζί με την γιαγιά σας και μαθαίνετε τον κόσμο παίζοντας με έναν «μαγικό» χάρτη, με τον οποίο μπορείτε να μετακινείτε ολόκληρα κομμάτια γης. Μια μέρα όμως σας βρίσκει μια τρομερή καταιγίδα, όπου σας ρίχνει από το όχημά σας και μαζί με σας πέφτει και ο μαγικός χάρτης. Έτσι αφού προσγειωθείτε σε άγνωστα εδάφη, τριγυρνάτε στον κόσμο χρησιμοποιώντας τον μαγικό σας χάρτη, μέχρι να καταφέρετε να ξανασυναντηθείτε με τη γιαγιά σας.


Ως προς το gameplay στην ουσία βρίσκετε κομμάτια του χάρτη όπου θα πρέπει να τα τοποθετήσετε με τέτοιον τρόπο ώστε οι πλευρές που εφάπτονται να ταιριάζουν μεταξύ τους. Έτσι για παράδειγμα αν περνά ένα ποτάμι από τα κομμάτια, θα πρέπει να μη διακόπτεται. Στον δρόμο σας θα συναντήσετε και άλλους ανθρώπους οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να ξεκλειδώσετε καινούριες περιοχές. 

Το παιχνίδι στην ουσία είναι ένα puzzle game όπου διαφορετικές περιοχές αποτελούν κομμάτια του παζλ και τα καιρικά φαινόμενα είναι τα εργαλεία που κατευθύνουν τους γρίφους του παιχνιδιού. 


Ως προς το γραφικά το παιχνίδι θυμίζει παραμύθι και η background μουσική είναι ανάλαφρη και ταιριάζει με το στυλ του παιχνιδιού. Στα αρνητικά του παιχνιδιού όμως μπαίνει η παντελής έλλειψη voice overs.

Συμπερασματικά, το Carto είναι ένα ανάλαφρο παιχνίδι, με σχετικά εύκολους γρίφους, όπου περνάει και κάποια ωραία μηνύματα, κάτι που το κάνει ιδανικό για παιδιά μικρής ηλικίας.


Θετικά:
- Όμορφη ιστορία
- Ιδανικό για παιδιά

Αρνητικά: 
- Μακροσκελή διάλογοι

Βαθμολογία: 8/10
Developer: Sunhead Games
Publisher: Humble Games
Available for: Switch, PC, PS5, Xbox One
Tested on: Switch
Release date: 27/10/2020


Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review