When The Past Was Around Review

Το When The Past Was Around είναι ένα πανέμορφο click and point παιχνίδι, που μας διηγείται μια γλυκόπικρη ιστορία.

Στην ιστορία αναλαμβάνουμε τον ρόλο  της Eda, ενός κοριτσιού που βρίσκεται σε περίεργη φάση στη ζωή της και νιώθει αβέβαιη για το μέλλον. Μια μέρα όμως γνωρίζει τον Owl, ο οποίος σαν από μηχανής θεός διώχνει όλες τις έννοιες της και τη βοηθά να σταθεί στα πόδια της. Μαζί μοιράζονται το πάθος τους για τη μουσική, το οποίο τους βοηθά να έρθουν πιο κοντά και να ερωτευτούν. Δυστυχώς όμως ο Owl πάσχει από μια χρόνια ασθένεια, που απαιτεί φαρμακευτική αγωγή και κάποια στιγμή δεν τα καταφέρνει... Τώρα η Eda θα πρέπει να μάθει ξανά να στέκεται μόνη της στα πόδια της, να αποδεχτεί την απώλεια και να μάθει να ζει με αυτή. Πώς θα τα καταφέρει;


Στο παιχνίδι αυτό δεν έχουμε ομιλίες. Οι εικόνες και η μουσική είναι ο οδηγός σας, που θα σας διηγηθούν την ιστορία. Το παιχνίδι αποτελείται από πολλούς γρίφους, με τους οποίους εξελίσσεται η ιστορία. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία, με τους περισσότερους να είναι μέτριας δυσκολίες. Το παιχνίδι φαίνεται πως είχε δημιουργηθεί αρχικά για PC, καθώς όλες τις κινήσεις τις κάνετε με ένα κέρσορα, παρόλα η απόκριση είναι καλή και στις κονσόλες.

Η διάρκεια του παιχνιδιού είναι περίπου 2 ώρες και μπορώ να πω πως είναι αρκετή, για έναν τέτοιο τίτλο. Το παιχνίδι αυτό αξίζει να το παίξετε αν θέλετε να παρακολουθήσετε μια ιστορία αγάπης, με πανέμορφα γραφικά, στην οποία επικρατεί η μουσική.

Κλείνοντας το When The Past Was Around μπορείτε να το αποκτήσετε στα 6,59€. Σίγουρα δεν είναι για όλους αυτό το παιχνίδι, αλλά είναι ένας τίτλος που θέλει να διηγηθεί μια ιστορία και το κάνει πολύ καλά.

Θετικά:
- Πανέμορφος σχεδιασμός
- Υπέροχη μουσική
- Υπέροχη αφήγηση

Αρνητικά: 
- Μικρή διάρκεια

Βαθμολογία: 7,5/10
Developer: 
Toge Productions, Mojiken
Publisher: Just For Games 
Available for: Switch, PC, PS4, Xbox One
Release date: 4/11/2019
Tested on: 
PS4


Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review