Our World Is Ended Review

Το Our World Is Ended. είναι άλλο ένα visual novel, το οποίο μας έρχεται από την Red Entertainment και την έκδοση του παιχνιδιού έχει αναλάβει η  PQube.

Η ιστορία μας ξεκινά με τον Reiji Gozen, ο οποίος είναι φοιτητής και πιάνει part time δουλειά σε μια μικρή εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών η οποία λέγεται Judgement 7. Ο αρχηγός της ομάδας έχει σχεδιάσει ένα  κράνος  επαυξημένης πραγματικότητας, το οποίο βάζει τον Reiji συνεχώς να δοκιμάζει. Με αυτό το κράνος στην ουσία βλέπεις το περιβάλλον όπως είναι στη πραγματικότητα, μόνο που προσθέτονται ορισμένα πράγματα, όπως οι npc.


Μια μέρα λοιπόν ενώ έκανε την καθημερινή ρουτίνα του, το σύστημα κρασάρει και γίνονται όλα μαύρα. Μετά εμφανίζεται η πόλη καταστραμμένη και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας κρεμασμένοι πάνω σε έναν τοίχο. Μπροστά τους είναι μια κοπέλα που τον πλησιάζει και λέει «Ο κόσμος μας ξεκινά». Μετά από αυτό ο Reiji βγάζει το κράνος και όλα πια θυμίζουν ένα κακό όνειρο.  

Ο Reiji επιστρέφει στην καθημερινότητα και τίποτα περίεργο δε ξανασυμβαίνει, μέχρι που μετά από κάμποσες μέρες το σύστημα ξανακρασάρει. Αυτή τη φορά φόραγαν τα κράνη  επαυξημένης πραγματικότητας όλα τα μέλη της ομάδας, όμως δεν έγινε κάτι, παρά μόνο έγιναν όλα μαύρα. 


Αφού τελείωσαν τη δουλειά, ο Reiji φεύγει να γυρίσει σπίτι του. Όταν όμως φτάνει στον σταθμό ξαναεπιστρέφει στην πλατεία από όπου είχε περάσει πριν. Αυτό συμβαίνει ξανά και ξανά, όπου συνειδητοποιεί ότι αυτός και η ομάδα του έχουν εγκλωβιστεί μέσα στο παιχνίδι. Πώς θα καταφέρουν άραγε να βγουν; Από εδώ και πέρα όπως καταλαβαίνετε δεν μπορεί να ειπωθεί τίποτα παραπάνω καθώς θεωρείται spoiler.

Ως προς το gameplay,  το παιχνίδι είναι ένα κλασικό visual novel όπου την περισσότερη ώρα απλά παρακολουθείτε τους διαλόγους και την εξέλιξη της ιστορίας. Οι φορές που θα χρειαστεί να επιλέξετε κάποια απάντηση είναι ελάχιστες. Μία μόνο ερώτηση είναι πολύ σημαντική, όπου καθορίζει στην ουσία με ποιο άτομο θα κάνετε παρέα και ποιο τέλος θα δείτε.


Ως προς τα γραφικά, το παιχνίδι είναι υπέροχο, με πολύ όμορφα visual όπως άλλωστε συνηθίζεται στα visual novels. Ως προς τον ήχο, έχουμε υπέροχα voice acting και ένα πολύ δυνατό soundtrack που ταιριάζει τέλεια με την ατμόσφαιρα.

Συμπερασματικά, το Our World Is Ended είναι ένα πολύ ενδιαφέρον visual novel το οποίο θα σας προσφέρει γύρω στις 28 ώρες ιστορίας. Το προτείνω ανεπιφύλακτα στους λάτρεις του είδους.

Θετικά:
- Πανέμορφα visuals
- Δυνατό voice acting
- Ωραίο soundtrack

Αρνητικά: 
- Περιορισμένες επιλογές
- Αργή αρχή

Βαθμολογία: 8/10
Developer: Red Entertainment 
Publisher: PQube
Available for: Switch, Playstation Vita, PS4, PC
Tested on: PS4
Release date: 9/11/2017

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review