Observer: System Redux Review

Το Observer είχε πρωτοκυκλοφορήσει το το 2017, από την Bloober Team. Τώρα μας ξανάρχεται με αρκετέ βελτιώσεις με το όνομα Observer: System Redux.

Η ιστορία εξελίσσεται το μακρινό 2084, όπου ένας ψηφιακός ιός, με το όνομα nanophage, έχει εξοντώσει χιλιάδες ανθρώπους με ρομποτικά εμφυτεύματα. Οι άνθρωποι μένουν απομονωμένοι στα σπίτι τους και επικρατεί ο φόβος. Ο πρωταγωνιστής μας είναι ντετέκτιβ, ο οποίος μια μέρα δέχεται ένα τηλεφώνημα από τον γιο του. Καθώς πάει να τον βρει μια σειρά από απροσδόκητα γεγονότα που συμβαίνουν, τον μπλέκουν σε καταστάσεις που δεν μπορεί να αγνοήσει. 


Ως προς το gameplay, το παιχνίδι περιλαμβάνει αρκετή εξερεύνηση και ανάγνωση κειμένων. Επίσης, μπορείτε να συνδεθείτε στον εγκέφαλο των θυμάτων για να δείτε τις αναμνήσεις τους. Εκεί αποδίδεται πολύ ωραία η παράνοια και το στοιχείο του τρόμου.
 

Ως προς τα γραφικά, το παιχνίδι έχει βελτιωθεί πολύ σε σχέση με τον πρώτο τίτλο. Το παιχνίδι τρέχει στα 60 fps, εκτός και αν ενεργοποιήσετε το ray tracing. Επίσης, το Observer: System Redux εκμεταλλεύεται τη τεχνολογία του DualSense, καθώς με τις σκανδάλες μπορείτε να αντιλαμβάνεστε αν μια πόρτα π.χ. είναι ανοιχτή ή κλειδωμένη. Ως προς τον ήχο, η μουσική είναι εξαιρετική, καθώς και πολύ καλό voice-acting που σε βάζει μέσα στο κλίμα.


Συμπερασματικά, το Observer: System Redux είναι ένα βελτιωμένο παιχνίδι, το οποίο έχει βελτιώσει το αρχικό gameplay και τα γραφικά. Οπότε εάν σας αρέσουν οι αστυνομικές ιστορίες με δόσεις τρόμου και δεν έχετε παίξει την πρώτη έκδοση του παιχνιδιού, αξίζει να ασχοληθείτε μαζί του.


Θετικά:
- Βελτιωμένα γραφικά
- Αξιοποίηση του DualSense
- Καλά δομημένη ιστορία

Αρνητικά: 
- Frame drops στο mode με το ray tracing

Βαθμολογία: 8/10
Developer: Bloober Team
Publisher: Bloober Team
Available for: PC, PS5, Xbox Series X|S
Release date: 10/11/2020
Tested on: PS5, PS4
Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review