Nightshade Review

To Nightshade είναι ένα otome visual novel το οποίο δημιουργήθηκε από την Lantern Rooms και Red Entertainment και κυκλοφόρησε από την D3 Publisher.

Η πρωταγωνίστριά μας είναι η Enju, η οποία γεννήθηκε από την ένωση των shinobi clans Koga και Iga. Έτσι θεωρείται το σύμβολο της ειρήνης και πριγκίπισσα του χωριού Koga. Ο μέντοράς της Choujiro την εκπαίδευσε στο ninjutsu και η πρώτη της αποστολή ήταν εκτός πόλης με τον υπερπροστατευτικό της bodyguard Gekkamaru και τον παιδικό της φίλο Kuroyuki. Η αποστολή τελικά στέφθηκε με επιτυχία αλλά γρήγορα τα πράγματα στράβωσαν και η ίδια έπεσε θύμα πολιτικών ραδιουργιών. 


Συνολικά έχουμε 6 επιλογές. Συγκεκριμένα έχουμε τον Goemon Ishikawa, ο οποίος είναι ένας κλέφτης αλλά κλέβει μόνο από τους πλούσιους κι τα δίνει στους φτωχούς. Ο Hattori Hanzo είναι ένας ικανότατος shinobi, ο οποίος είναι επικεφαλής της clan Tokugawa και είναι πολύ πιστός στον αφέντη Ieyasu και βάζει την αποστολή πάνω απ' όλα. 

Έπειτα έχουμε τον Kuroyuki ο οποίος είναι ο παιδικός φίλος της Enju, ο οποίος στάλθηκε σε μια αποστολή όταν ήταν μόλις 8 ετών και επειδή ήταν τρελά ερωτευμένος μαζί της από πάντα, κατάφερε να ανταπεξέλθει σε όλες τις δυσκολίες.

Συνεχίζουμε με τον Chojiro Momochi ο οποίος είναι ένας shinobi που είχε πάνω απ' όλα την αποστολή του, μέχρι που άρχισαν να πεθαίνουν όσοι αγαπούσε και έτσι άλλαξε την κοσμοθεωρία του. Τέλος έχουμε τον Gekkamaru που είναι ο άνθρωπος που προσπαθεί περισσότερο από τον καθένα να σώσει την Enju και νοιάζεται πραγματικά για εκείνη.


Συμπερασματικά, το Nightshade είναι ένα καλό otome παιχνίδι με shinobi, που έχει ωραία visual και voice acting. Οπότε αν είστε φανς τέτοιων παιχνιδιών και σας αρέσει η θεματολογία, τσεκάρετέ το.



Θετικά:
- Πολύ καλό voice acting
- Όμορφα γραφικά

Αρνητικά: 
- Κάποια routes είναι λίγο αδιάφορα

Βαθμολογία: 7/10
Developer: Lantern Rooms, Red Entertainment
Publisher: D3 Publisher
Available for: Switch, PC, PS Vita
Tested on: Switch
Release date: 25/2/2016

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review