Dragon Star Varnir Review

Το Dragon Star Varnir αναπτύχθηκε από την αγαπημένη Compile Heart και την έκδοση του παιχνιδιού έχει αναλάβει η Idea Factory

Η ιστορία διαδραματίζεται στη Varmenia, όπου οι μάγισσες κυνηγιούνται από τους Requiem Knights. Ο πρωταγωνιστής μας ονομάζεται Zephy και είναι Requiem Knights, όμως λόγω κάποιων περιστάσεων μετατρέπεται σε μάγο. Έτσι, τώρα αφού καταδιώκεται από τους Requiem Knights, θα πρέπει να ζητήσει βοήθεια σε εκείνες που μέχρι πριν λίγο μισούσε θανάσιμα.

Οι μάγισσες της Varneria πλήττονται από μια κατάρα η οποία τις κάνει να τρελαίνονται ή να ελευθερώνουν τον δράκο που έχουν μέσα τους. Ο Zephy τώρα με τις νέες συμμάχους του θα προσπαθήσει να βρει ένα τρόπο να σπάσει την κατάρα, αλλά και να σώσει τη Varneria.



Ως προς το gameplay, πρόκειται για έναν jrpg τίτλο όπου έχουμε tyrn-based μάχες, οι οποίες διεξάγονται σε 3 επίπεδα. Έτσι λοιπόν,  εσείς θα πρέπει να τοποθετήσετε το κάθε μέλος της ομάδας σας σε διαφορετικό επίπεδο, ανάλογα τα bonus που έχουν για να κάνουν περισσότερο damage. Κάθε φορά μπορείτε να έχετε μέχρι 6 χαρακτήρες και υπάρχουν και skill trees, οπότε χρειάζεται προσοχή το στήσιμο της ομάδας.

Στο Dragon Star Varnir το μεγάλο θετικό είναι πως υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στην ιστορία και στις μάχες. Η υπόθεση του παιχνιδιού είναι πολύ ενδιαφέρουσα και υπάρχουν 7 διαφορετικά τέλη.


Ως προς τα γραφικά, οι χαρακτήρες είναι καλοσχεδιασμένοι όπως μας έχει συνηθίσει η Compile Heart, αν και τα background τοπία είναι σχετικά απλά και επαναλαμβανόμενα. Ως προς το soundtrack του παιχνιδιού είναι απλά υπέροχο, καθώς και το voice acting, όπου αυτό υπάρχει.

Συμπερασματικά, το Dragon Star Varnir είναι ένα παιχνίδι το οποίο καταφέρει να συνδυάσει ένα πολύ καλό σύστημα μάχης με μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Το προτείνω ανεπιφύλακτα στους λάτρεις του είδους.


Θετικά:
- Ενδιαφέρουσα υπόθεση
- Δυνατό voice acting
- Ωραίο soundtrack

Αρνητικά: 
- Πολλές μάχες διαφορετικών επιπέδων
- Ο σχεδιασμός των χαρακτήρων

Βαθμολογία: 8/10
Developer: Compile Heart
Publisher: Ideal Factory
Available for: PS4, PC
Tested on: PS4
Release date: 11/10/2018

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review