Onee Chanbara Origin Review

Το Onee Chanbara Origin μας έρχεται από την developer Tamsoft και την publisher D3 Publisher. Το παιχνίδι είναι σαν αυτές τις δευτεράντζες ταινίες που υπόσχονται μπόλικο αίμα, γυμνό, ακρωτηριασμούς και καθόλου υπόθεση. 

Το Onee Chanbara Origin αποτελεί remake των The Onee Chanbara και The Onee Chanbara 2, όπου ενώνονται οι ιστορίες σε μία. Το παιχνίδι σας προσφέρει μπόλικα ζόμπι για να τα πετσοκόψετε και να φτάσετε στον προορισμό σας.

Η ιστορία τοποθετείτε στην Ιαπωνία, όπου τα ζόμπι έχουν κατακλύσει τους δρόμους και οι άνθρωποι που παραμένουν ζωντανοί είναι λίγοι και κρύβονται. Η πρωταγωνίστριά μας είναι η Aya, η οποία με τη βοήθεια της Lei, σκοτώνει ζόμπι και ψάχνει να βρει την αδελφή της, Saki, η οποία την κατηγορεί για τον θάνατο της μητέρας της.

Ως προς το gameplay, το παιχνίδι ακολουθεί πολύ γρήγορο ρυθμό. Συγκεκριμένα, είναι από τα παιχνίδια που παίζεις αν απλά θέλεις να κόψεις κόσμο. Εδώ σκοτώνεις ζόμπι, όπου με κάθε σκοτωμό απελευθερώνουν πολύ αίμα (ναι, σιντριβάνια). Μάλιστα το σπαθί σου σκουριάζει από το πολύ αίμα και μετά από ένα σημείο δεν κόβει καλά, οπότε θα πρέπει να το τινάξεις για να καθαρίσει (ναι, βλέπεις τα αίματα να πέφτουν στο πάτωμα).


 Εκτός από την μπάρα της ζωής, υπάρχει και μια μπάρα που μετρά πόσο αίμα έχεις χύσει. Όταν γεμίσει αυτή η μπάρα μπαίνει σε
Berserk μορφή, όπου τότε γίνεσαι πολύ δυνατότερη, αλλά μειώνεται η άμυνά σου. Αν προλάβετε να πετσοκόψετε πολλά ζόμπι σε αυτή τη μορφή θα μπείτε στην Xtatic μορφή, όπου τότε κάνετε ακόμα περισσότερη ζημιά και κερδίζετε HP, με κάθε χτύπημα που καταφέρνετε στους εχθρούς σας.


Στο πρώτο μισό του παιχνιδιού θα παίζετε μόνο με την
Aya, μέχρι να μπει στην ομάδα σας και η Saki, όπου τότε θα μπορείτε να εναλλάσσετε τις δύο αδελφές και να πραγματοποιείτε combo επιθέσεις.


Ως προς τα γραφικά, το παιχνίδι έγινε έντονα χρώματα και το animation θυμίζει πολύ σαν να βλέπει anime. Επίσης, έχουν δώσει ιδιαίτερη προσοχή στο διαφορετικό κόψιμο των αντιπάλων, για να μην γίνεται επαναλαμβανόμενο. Τέλος, μου άρεσε ιδιαίτερα που όταν σφάζει τα ζόμπι το αίμα πιτσιλάει σαν να πέφτει πάνω σε τζάμι (της οθόνης). Ως προς τον ήχο, η όλη μουσική ταιριάζει στην ατμόσφαιρα και έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στο voice overs.

Συμπερασματικά, το  Onee Chanbara Origin είναι από τα παιχνίδια που απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό. Προσφέρει μπόλικο fanservice, αίμα και δράση. Αν θέλετε λοιπόν να σκοτώσετε ζόμπι χωρίς να σκέφτεστε τίποτα άλλο, αυτό το παιχνίδι είναι για σας. 



Θετικά:
- Ωραίο animation
- Ζόμπι, αίμα, αίμα, ζόμπι
- Μπόλικη δράση

Αρνητικά:
- Το υπερβολικά πολύ αίμα κάποιους μπορεί να ενοχλήσει

Βαθμολογία: 7/10
Developer: Tam soft
Publisher: D3 Publisher
Available for: PS4, PC
Release date: 14/10/2020
Tested on: PS4

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review