Nexomon: Extinction Review

Το Nexomon: Extinction μας έρχεται από την developer VEWO INTERACTIVE INC και την publisher PQube και θα μπορούσαμε να το παρουσιάσουμε ως έναν κλώνο των Pokemon, με κάποιες λεπτομέρειες το κάνει να διαφέρει.


Ως προς την ιστορία, αναλαμβάνετε τον ρόλο ενός ορφανού παιδιού που θέλει να γίνει Nexomon tamer. Στον κόσμο του τα Nexomon δεν ζουν ειρηνικά καθώς τα δυνατότερα, που ονομάζονται Tyrants, πολεμάνε μεταξύ τους για το ποιος θα γίνει ο βασιλιάς και δεν νοιάζονται καθόλου για τις πόλεις των ανθρώπων, που κινδυνεύουν να καταστραφούν από τις μάχες τους. Έτσι, οι Tamers προσπαθούν να τους νικήσουν. Ο πρωταγωνιστής μας μπλέκει πολύ γρήγορα σε περίεργες καταστάσεις, που θα μάθαιτε σε 30+ ώρες παιχνιδιού. Η υπόθεση του  Nexomon: Extinction είναι από τα δυνατά του χαρτιά καθώς έχει πολλές ανατροπές, ωραίους διαλόγους και αγωνία.


Ως προς το gameplay το παιχνίδι είναι σχεδόν αντιγραφή των Pokemon. Μπορείτε να κουβαλάτε μαζί σας έως 6 Nexomon και χωρίζονται σε Normal, Fire, Water, Wind, Mineral, Ghost, Electric, Plant και Psychic. Συνολικά υπάρχουν πάνω από 280 Nexomons. Εδώ έχουμε τις Nexotraps (Pokeballs) για να πιάνετε νέα Nexomons, που έχουν 3 στάδια εξέλιξης και αυτά.

Βέβαια υπάρχουν και κάποιες διαφορές, με σημαντικότερη τη δυσκολία εξέλιξης των Nexomon. Συγκεκριμένα το exp δίνεται στο τέλος της κάθε μάχης. Έτσι, αν κάποιο Nexomon έχει νικήσει 2 αντίπαλα και μετά πεθάνει, στο τέλος δεν θα πάρει τίποτα, παρά θα πάρουν exp μόνο τα Nexomon που πολέμησαν και έμειναν ζωντανά. 


Επιπλέον, τα wild Nexomon προσαρμόζονται στο επίπεδο των δυνατότερών σας Nexomon, οπότε πάντα θα είναι δυνατά και θα αναγκάζεστε είτε να τα πιάνετε είτε να εκπαιδεύετε πολύ συγκεκριμένα από τα δικά σας. Τέλος, έτσι για να δέσει το γλυκό το exp  που κερδίζουν από τις μάχες είναι πολύ λίγο...

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο του Nexomon είναι τα Side Quests, τα οποία δεν επηρεάσουν τη βασική ιστορία αλλά μπορούν να σας ανταμείψουν με ορισμένα πολύ χρήσιμα καλούδια. Δωράκια μπορείτε να πάρετε και από διάφορους NPC, οι οποίοι φαίνονται ότι δεν έχουν να σου δώσουν κάποιο quest, αλλά αν τους μιλήσεις μπορείς να με πολλά ενδιαφέροντα πράγματα από τα τρέχοντα νέα της περιοχής, καθώς και να σε φιλέψουν τίποτα. 


Ως προς τα γραφικά το παιχνίδι είναι φτιαγμένο πάνω σε Unity Engine και θυμίζει τα γραφικά Πόκεμον της προηγούμενης γενιάς. Τα Nexomon είναι καλοσχεδιασμένα και γλυκούλικα. Οι περιοχές είναι και αυτές καλοσχεδιασμένες και υπάρχει μια ποικιλία. Οπότε αν δεν έχεις μεγάλες απαιτήσεις, δε θα σε απογοητεύσουν. 

Ως προς τον ήχο, το παιχνίδι δεν εντυπωσιάζει καθώς τα Sound Effects είναι αδιάφορα. Βέβαια την κατάσταση σώζουν οι καλογραμμένοι διάλογοι.


Συμπερασματικά, το Nexomon: Extinction είναι για όσους θα ήθελαν να παίξουν ένα διαφορετικό Πόκεμον παιχνίδι, με υπόθεση. Σαν παιχνίδι δεν θα το βαρεθείτε, αλλά έχει πολύ grinding που κάποιους μπορεί να ενοχλήσει. Από την άλλη βέβαια, έρχεται σε πολύ ελκυστική τιμή...


Θετικά:
- Καλογραμμένοι διάλογοι
- Ενδιαφέρουσα πλοκή
- Ποικιλία Nexomons

Αρνητικά:
- Απουσία Multiplayer
- Έντονη αντιγραφή

Βαθμολογία: 6,5/10
Developer: VEWO Interactive Inc.
Publisher: PQube
Distributor: Enarxis Dynamic Media
Available for: Switch, PS4, Xbox One, PC
Release date: 28/8/2020
Tested on: Switch

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review