Jurassic World Evolution: Complete Edition review

Για όλους τους λάτρεις των δεινοσαύρων και κατόχους Switch, η Frontier φρόντισε να φέρει το Jurassic Park Evolution : Complete Edition, το οποίο εκτός από το βασικό παιχνίδι, έρχεται μαζί με 3 DLC, τα οποία είναι το Secrets of Dr. Wu, το Claire’s Sanctuary και το Return to Jurassic Park.


Το Jurassic Park Evolution : Complete Edition είναι στην ουσία ένα business simulation game, στο οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας πάρκο δεινοσαύρων. Το παιχνίδι έχει ένα αναλυτικό tutorial στην αρχή του παιχνιδιού, με το οποίο μαθαίνεται όλα τα βασικά και πως να ξεκινήσετε. Στην αρχή ξεκινάτε με τα πιο σημαντικά κτήρια που πρέπει να φτιαχτούν και δεν πρέπει να ξεχνάτε να τα ενώνετε με δρόμους για να μπορούν να πηγαίνουν οι τουρίστες, καθώς και να τα ηλεκτροδοτείτε.

Θα αναρωτιέστε τώρα πως μπορείτε να δημιουργείτε δεινοσαύρους. Αυτό είναι αρκετά απλό. Θα στέλνετε την ερευνητική σας ομάδα να ψάχνει για απολιθώματα δεινοσαύρων. Έπειτα θα παίρνετε το DNA από αυτά τα απολιθώματα και θα δημιουργείτε τους δεινοσαύρους σας. Βέβαια κάποιες απόπειρες ανάληψης και επεξεργασίας του DNA των δεινοσαύρων μπορούν να αποτύχουν. Αλλά ακόμα και τα άχρηστα απολιθώματα μπορείτε να τα αξιοποιήσετε πουλώντας τα.


Συνολικά μπορείτε να δημιουργήσετε 68 διαφορετικά είδη δεινοσαύρων. Μάλιστα μπορείτε να φτιάξετε και μερικά δικά σας, ανακατεύοντας τα διαφορετικά DNA που βρίσκετε. Θα πρέπει όμως πάντα να θυμάστε ότι οι δεινόσαυροι χωρίζονται σε σαρκοφάγους και φυτοφάγους, οπότε είναι πολύ κακή ιδέα να τα βάλετε μαζί στον ίδιο χώρο, εκτός βέβαια αν θέλετε να δείτε μια τρομερή σφαγή και χρεωκοπία του πάρκου σας.

Ως προς τη φροντίδα των δεινόσαυρων, θα πρέπει να φροντίζεται να έχουν πάντα τροφή και να μεγαλώνουν στο κατάλληλο περιβάλλον γιατί αλλιώς γίνονται επιθετικοί και στρεσάρονται. Επίσης, θα πρέπει να φροντίζετε την υγεία τους. Οι δεινόσαυροί σας μπορούν να αρρωστήσουν και αν δεν τους γιατρέψετε σύντομα, εκτός ότι θα κινδυνέψουν, θα αρχίσουν να κολλάνε και τους άλλους. 


Ως προς την ανάπτυξη του πάρκου σας, θα πρέπει να κάνετε καλή διαχείριση των χρημάτων σας και του χρόνου σας, καθώς θα πρέπει να φροντίζετε για την ασφάλεια του πάρκου σας (κανείς δεν θέλει να ξεφύγουν οι δεινόσαυροι και να αρχίσουν να τρώνε κόσμο), αλλά και την καλοπέραση των επισκεπτών σας. Έτσι, θα πρέπει να τους χτίσετε ξενοδοχεία, εστιατόρια, τουαλέτες, καταστήματα και ότι άλλο χρειάζεται για να είναι ευχαριστημένοι και να σας δίνουν τα λεφτάκια τους.


Ως προς τα DLC που διαθέτει ο τίτλος, έχουμε το Claire's Sanctuary, όπου βάζει τα φυτά στο παιχνίδι και θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη την κατάλληλη βλάστηση στην οποία πρέπει να μεγαλώνει ο κάθε δεινόσαυρος. Έπειτα έχουμε το Return to Jurassic Park, όπου η Laura Dern και ο Sam Neil επιστρέφουν ως Drs. Alan Grant και Ellie Sattler. Εδώ θα δείτε όλα τα κτίρια όπως ήταν στην ταινία Jurassic Park και θα δείτε πώς ξεκίνησαν όλα. Τέλος, έχουμε το Secrets of Dr. Wu, όπου μαθαίνετε τα μυστικά που κρύβει ο Dr. Wu.

Συμπερασματικά, το Jurassic Park Evolution: Complete Edition για όσους λατρεύουν τους δεινοσαύρους είναι απλά άχαστο!

Θετικά:
- Πολλές επιλογές
- Ποικιλία δεινοσαύρων
- Μπόλικες αποστολές

Αρνητικά:
- Κάποιες δραστηριότητες θέλουν αρκετή ώρα

Βαθμολογία: 8/10
Developer: Frontier Developments
Publisher: Frontier 
Available for: Switch
Release date: 3/1/2020
Tested on: Switch

Ευχαριστώ πολύ την Heaven Media για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review