Home Sweet Home Review

Το Home Sweet Home μας έρχεται από την developer Yggdrazil Group Co.,Ltd και την publisher Mastiff και είναι ένα παιχνίδι τρόμου που θα καταφέρει να σας τρομάξει. 


Η ιστορία ξεκινά με εσάς να ξυπνάτε σε ένα άγνωστο μέρος, καθώς αρχίζετε να περιφέρεστε μέσω ενός tutorial, μαθαίνετε όλους τους βασικούς μηχανισμούς. Μέσω της ιστορίας μαθαίνουμε κιόλας πως έχετε χάσει τη γυναίκα σας. Καθώς ανοίγετε μια πόρτα έρχεστε αντιμέτωποι και με τον πλάσμα που θα αντιμετώπισετε. Βλέπετε μια παραμορφωμένη γυναίκα/φάντασμα να σας κοιτάει και μετά να σας παίρνει στο κατόπι. (Αν κατάφερε κανείς να παραμείνει ζωντανός μετά την πρώτη συνάντησή τους, του αξίζει συγχαρητήρια.) Όπως καταλαβαίνετε το παιχνίδι δεν βασίζεται σε jumb scares...


Ως προς το gameplay, δεν έχετε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσετε τις οντότητες, οπότε απλά τρέχετε και τις αποφεύγετε. Όταν σας κυνηγάν μπορείτε να κρυφτείτε σε ντουλάπες για να ξεφύγετε. Αλλά εδώ πρέπει να αναφερθεί ότι η ΑΙ είναι προβληματική, καθώς αν σας κυνηγά και είναι ακριβώς πίσω σας, αν προλάβετε να μπείτε στην ντουλάπα, αυτόματα σταματάνε να σας κυνηγούν. Επίσης, άλλες φορές μπορεί να είστε πολύ κοντά του και να μη σας αντιλαμβάνεται, ενώ άλλες μπορεί να είναι ακόμα και σε άλλο δωμάτιο και να αρχίσει να σας βλέπει.


Ως προς την ατμόσφαιρα του παιχνιδιού είναι απλά τρομερή. Φαίνεται πως ορισμένες τοποθεσίες και τέρατα τα έχουν εμπνευστεί από τις παραδόσεις τους (Η developer εταιρεία είναι Ταϊλανδική.) και τα πλάσματα αυτά είναι ιδιαίτερα τρομακτικά. Το μόνο που χαλάει την ατμόσφαιρα είναι ότι μερικές φορές μπορεί να κολλήσετε για πολύ ώρα σε ένα σημείο και τότε χάνετε η όλη ατμόσφαιρα του παιχνιδιού.


Ως προς τα γραφικά, το παιχνίδι είναι απλά καλό. Παρόλα αυτά ο σχεδιασμό των τοποθεσιών και των πλασμάτων είναι πολύ καλός. Από την άλλη ο ήχος είναι εκπληκτικός. Ταιριάζει τέλεια σε κάθε περίσταση και ανεβάζει την αδρεναλίνη και τον φόβο στα ύψη. Η διάρκεια του παιχνιδιού είναι μικρή, μόλις 4 ώρες και μάλιστα η ιστορία δεν ολοκληρώνεται... Το παιχνίδι παίζει και στο PSVR, αλλά εκεί έρχεται με πολλά προβλήματα. Δυστυχώς είναι έντονη η θολούρα και στην ουσία θα δυσκολευτείτε να δείτε το οτιδήποτε.

Συμπερασματικά, το Home Sweet Home είναι ένα ατμοσφαιρικό δυνατό horror παιχνίδι, το οποίο κάνει κάποια πράγματα πολύ καλά αλλά έχει μικρή διάρκεια.


Θετικά:
- Δυνατά sound effects
- Ατμοσφαιρικό

Αρνητικά:
- Προβληματική ΑΙ
- Μικρή διάρκεια

Βαθμολογία: 6,5/10
Developer: Yggdrazil Group Co.,Ltd
PublisherMastiff 
Available for: PS4, Switch, Xbox One, PC
Release date: 27/9/2017
Tested on: PS4

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια για την παραχώρηση του τίτλου!





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review