Hard West Review

Το Hard West μας έρχεται από την Forever Entertainment και πρόκειται για ένα turn-based strategy παιχνίδι, το οποίο τοποθετείται στην Άγρια Δύση και περιλαμβάνει και νεκροζώντανους. Η ιστορία χωρίζεται σε 8 διαφορετικά σενάρια, τα οποία αποτελούνται από αρκετές υποαποστολές και όλα μαζί συνδέονται. Η βασική ιστορία επικεντρώνεται γύρω από μια οικογένεια η οποία έχει ένα σκοτεινό παρελθόν και έχει κάνει συμφωνία με τον διάβολο, για να πάρει εκδίκηση...


Η ιστορία παρουσιάζεται μέσα από σκίτσα και συνοδεύεται από τη φωνή του αφηγητή, ο οποίος παρουσιάζει όλα τα δεινά γεμάτος απάθεια. Αυτός ο τρόπος αφήγησης ταιριάζει πολύ στον τίτλο, καθώς ενισχύει αυτόν τον απόκοσμο αέρα που θέλει να περάσει.

Ως προς τον χάρτη του παιχνιδιού, αυτός είναι οριοθετημένος και χωρίζεται σε περιοχές/πόλεις. Ανάλογα την περιοχή μπορείς να κάνεις υποαποστολές και να αναγκαστείς να πάρεις αποφάσεις, οι οποίες θα επηρεάσουν την ροή της ιστορίας, είτε θετικά είτε αρνητικά. Βέβαια, ανάλογα τις αποφάσεις μπορεί να γίνουν πολύ άνισες οι μάχες και μπορεί να αναγκαστείς να ξαναξεκινήσεις το σενάριο από την αρχή.


Ως προς το gameplay, το παιχνίδι είναι turn based και κάθε γύρο ο κάθε χαρακτήρας σας μπορεί να κάνει συγκεκριμένες ενέργειες. Μπορείτε να του βάλετε να κρατά 2 όπλα, όπου τα εναλλάσσει, potions και εξοπλισμό. Οι χαρακτήρες μπορούν να κρύβονται με μερική ή ολική κάλυψη, αλλά υπάρχει μια μπάρα μέτρησης Τύχης. Όποτε δεν σας πετυχαίνει μια σφαίρα μειώνεται η τύχη σας. Όταν φτάσει στο μηδέν, η επόμενη βολή θα σας πετύχει σίγουρα και αφού τραυματιστείτε ξαναγεμίζει η μπάρα της Τύχης σας. Επίσης, μπορείτε να εξοπλίσετε τους χαρακτήρες σας με κάρτες (που έχουν τη μορφή τραπουλόχαρτων) και βελτιώνουν τα στατιστικά, της τύχη σας κτλ. 

Τέλος, εκτός τους βασικούς χαρακτήρες σας, ανάλογα την αποστολή μπορείτε να πληρώσετε κάποιους χαρακτήρες για να σας βοηθήσουν. Αυτό οπότε σας δίνετε η δυνατότητα καλό είναι να το κάνετε καθώς οι αντίπαλοι είναι πάντα περισσότεροι.


Ως προς τα γραφικά, έχει γίνει προσεγμένη δουλειά χωρίς όμως να ξεχωρίζει. Από την άλλη στον τομέα του ήχου έχει γίνει τρομερή δουλειά. Η φωνή του αφηγητή είναι τρομερή καθώς και η μουσική υπόκρουση που συνοδεύει ταιριαστά την κάθε περίσταση. Τέλος, εντυπωσιάζουν και τα ηχητικά εφέ με τζάμια που σπάνε από αδέσποτες σφαίρες και νιώθεις σαν να πέρασαν από δίπλα σου.


Συμπερασματικά, το Hard West προσφέρει μια ωραία turn-based στρατηγικής εμπειρίας, που θα αγαπήσουν οι λάτρεις του είδους.



Θετικά:
- Το σκηνικό της Άγριας Δύσης 
- Το voice acting
- Η μουσική επένδυση

Αρνητικά:
- Περιορισμένος αριθμός επιλογών που επηρεάζουν την εξέλιξη της ιστορίας 

Βαθμολογία: 8/10
Developer: Forever Entertainment S.A., CreativeForge Games
Publisher: Forever Entertainment, Gambitious Digital 
Available for: PC, PS4, Xbox One, Switch
Release date:18/11/2015 (PC), 7/3/2019 (Switch), 19/6/2020 (Xbox One), 28/6/2020 (PS4) 
Tested on: PS4

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review