Forest Guardian Review

Το Forest Guardian μας έρχεται από την Top Hat Studios και πρόκειται για ένα yuri visual novel.


Η ιστορία ακολουθεί την Anna, η οποία είναι έμπορος και ταξιδεύει από το ένα μέρος στο άλλο για να πουλήσει τη πραμάτεια της. Ενώ λοιπόν ετοιμάζεται για τον επόμενο προορισμό της, οι κάτοικοι του χωριού την προειδοποιούν πως δεν πρέπει να περάσει μέσα από το δάσος, αλλά να κάνει το γύρω, γιατί το δάσος είναι καταραμένο και όποιος μπει δεν ξαναβγαίνει. Η Anna όμως δεν τους άκουσε, καθώς εάν έκανε τον γύρο του δάσους θα αργούσε πάρα πολύ να φτάσει στον προορισμό της. ΄

Το βράδυ τη βρίσκει να περιπλανιέται μέσα στο δάσος και καθώς χάνει την τσακμακόπετρα που είχε, αναγκάζετε να γύρει μέσα στο σκοτάδι και στο κρύο, στον κορμό ενός δέντρου για να κοιμηθεί. Όταν ξυπνά βρίσκεται στα ζεστά σκεπάσματα ενός κρεβατιού, μέσα σε έναν ναό Το πνεύμα φύλακας του ναού, η οποία είχε τα χαρακτηριστικά αλεπούς, μόλις της είχε σώσει τη ζωή. Η Άννα θα αναγκαστεί να μείνει στον ναό αρκετές μέρες για να αναρρώσει και έτσι αρχίζει να έρχεται σιγά σιγά κοντά στην Mayu, τη φύλακα του ναού. Ποια είναι η Mayu; Γιατί οι κάτοικοι του χωριού φοβούνται το δάσος; Αυτά και ακόμα περισσότερα θα μάθει σιγά σιγά η Anna, περνώντας τον χρόνο της κοντά στην Mayu.


Ω
ς προς το gameplay το παιχνίδι είναι ένα κλασικό visual novel και στην κυριολεξία δε θα χρειαστεί να πατήσετε κανένα κουμπί. Το παιχνίδι διαρκεί γύρω στις 4 ώρες και είναι αρκετές. Στα αρνητικά του παιχνιδιού είναι πως στο handheld που το έπαιξα, το παιχνίδι έχει υπερβολικά μικρά γράμματα, τα οποία δεν μπορείς να μεγαλώσεις και κάνουν πολύ κουραστικό το διάβασμα. Επίσης, είναι πολύ εύκολο να πατήσεις το κουμπί που πάει fast forward και αν χάσεις κάποιους διαλόγους, δυστυχώς δε σου δίνει την επιλογή να τους δεις όλους παρά μόνο τις 3 τελευταίους.


Ως προς τα γραφικά, το παιχνίδι έχει όμορφα σχεδιασμένα τοπία. Ως προς τον ήχο, η μουσική επένδυση είναι και αυτή ωραία και δεν κουράζει. 

Συμπερασματικά, το Forest Guardian αφηγείται μια ωραία ιστορία μεταξύ δυων γυναικών. Το παιχνίδι κοστίζει 9€ και θα το πρότεινα αν σας αρέσει το είδος και το βρείτε σε έκπτωση.


Θετικά:
- Ωραία visuals

Αρνητικά:
- Μικρή διάρκεια
- Πολύ μικρή γραμματοσειρά

Βαθμολογία: 6/10
Developer: Top Hat Studios
PublisherTop Hat Studios
Available for: Switch
Release date: 12/11/2020
Tested on: Switch

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review