Amnesia: Rebirth Review

Το Amnesia: Rebirth είναι ο τρίτος τίτλος της σειράς και μας έρχεται από την αγαπημένη Frictional Games, που ξέρει πολύ καλά πως να δημιουργεί ατμοσφαιρικά survivor horror παιχνίδια.

Η ιστορία ξεκινά με την πρωταγωνίστριά μας την Tasi Trianon να πετά με ελικόπτερο στην έρημο της Αλγερίας. Η ίδια και η ομάδα της είναι αρχαιολόγοι και κατευθύνονται προς μια συγκεκριμένη περιοχή όπου θέλουν να κάνουν ανασκαφές. Όμως λόγο ενός ανεξήγητου παραφυσικού φαινομένου το ελικόπτερο συντρίβεται. Όταν  συνέρχεται η Tasi ανακαλύπτει ότι έχει κενά μνήμης... Παρόλα αυτά ξεκινά την αναζήτηση της ομάδας της, αλλά και του άντρα της Sammi, ο οποίος είναι μέλος του πληρώματος.


Ως προς το gameplay, ο τίτλος ακολουθεί τη συνηθισμένη τακτική των σειρών. Όταν έρχεται το κακό απλά τρέχεις... Συνέχεια και πολύ! Και κρύβεσαι... Αλλά το σκοτάδι δεν είναι φίλος σου. Έτσι, όταν μένεις πολύ στο σκοτάδι ή γενικά το επίπεδο φόβου σου ανεβαίνει θα πρέπει να πας κοντά σε φως, αλλιώς θα αρχίσουν να ξεπετάγονται κάποιες εικόνες σε μορφή jumpscare. Εάν το επίπεδο φόβου σου ξεπεράσει μια γραμμή, χάνετε τον έλεγχο της Tasi και ξεκινάτε από το τελευταίο checkpoint σας. Για να το αντιμετωπίσετε αυτό έχει 2 διαφορετικούς τρόπους, ο ένας είναι spoiler, οπότε θα σας αφήσω να το ανακαλύψετε μόνοι σας. Ο άλλος είναι τα σπίρτα, με τα οποία ανάβετε μια λάμπα. Αλλά πρέπει να τα χρησιμοποιείτε με φειδώ καθώς είναι περιορισμένα. 


Οι γρίφοι που θα συναντήσετε είναι σχετικά απλοί, άλλωστε είναι παράλογο να βάζεις δύσκολους γρίφους σε παιχνίδια τρόμου, μια και ο φόβος/ εγρήγορση που θα 'χετε θα σας τους καταστήσει πιο δύσκολους απ' ότι είναι. Συνήθως θα έχετε να βάλετε αντικείμενα στην σωστή σειρά ή να συνδυάσετε αντικείμενα, αφού πρώτα τα βρείτε.


Ως προς τα
γραφικά είναι απλά καλά. Αλλά ο φωτισμός είναι άριστος, με σκιές που δημιουργούνται και μοιάζουν με πράγματα που δεν υπάρχουν. Ως προς τον ήχο, έχει γίνει καταπληκτική δουλειά. Θα ακούσεις τον κάθε ήχο την κατάλληλη στιγμή για να ανατριχιάσεις. Επίσης, τα voice overs είναι πολύ καλά, καθώς χρωματίζουν κατάλληλα τη φωνή τους για να δείξουν την κατάσταση που βρίσκονται.


Συμπερασματικά, το Amnesia: Rebirth είναι ένα πανέμορφο παιχνίδι τρόμου, που οι φανς του είδους δεν πρέπει να χάσουν. Η Frictional Games, αυτό που ξέρει να κάνει το κάνει σωστά και αυτό το αποδεικνύει για άλλη μια φορά.
 

Θετικά:
- Ηχητικός τομέας
- Καλογραμμένη ιστορία
- Έντονο το στοιχείο του φόβου

Αρνητικά:
- Μέτρια γραφικά

Βαθμολογία: 9/10
Developer: Frictional Games
Publisher: Frictional Games
Available for: PS4, PC
Release date: 20/10/2020
Tested on: PS4

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review