void tRrLM(); //Void Terrarium! Review

Το Void Terrarium μας έρχεται από την NIS America και πρόκειται για ένα roguelike dungeon-crawler παιχνίδι.

Όσον αφορά την ιστορία του Void Terrarium είστε ο Robbie, ο οποίος ξυπνάτε σε έναν μολυσμένο και εγκαταλελειμμένο κόσμο από τους ανθρώπους. Καθώς περιπλανιέστε βρίσκετε ένα κορίτσι, την Toriko που κινδυνεύει να πεθάνει. Έτσι, με την καθοδήγηση του νέου φίλου σας, factoryAI, μιας αποσυρμένης τεχνητής νοημοσύνης, προσπαθείτε να σώσετε τη ζωή της Torikο. Η Toriko, σύμφωνα με τον factoryAI, είναι ο τελευταίος άνθρωπος στον κόσμο και είναι πολύ ευάλωτη στις αφιλόξενες συνθήκες του περιβάλλοντος, οπότε χρειάζεται προστασία. Έτσι, με την βοήθεια του factoryAI αναλαμβάνετε να κατασκευάσετε ένα καταφύγιο, μέσα στο terrarium, για αυτήν.


Το Void Terrarium είναι ένα roguelike παιχνίδι. Έτσι, κάθε φορά που γυρνάτε από ένα dungeos, είτε γιατί πεθάνατε είτε γιατί ολοκληρώσατε την αποστολή σας ξεκινάτε από το level 1 ξανά. Κάθε φορά, ανάλογα με τις ανάγκες της Toriko μπαίνετε και σε διαφορετικό dungeon, όπου ανάλογα την αποστολή έχει διαφορετικό αριθμό επιπέδων. Σε κάθε dungeon θα βρείτε εχθρούς που πρέπει να σκοτώσετε, πρώτες ύλες, φαγητό και όπλα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά την διάρκεια της αποστολής.

Όσο σκοτώνετε εχθρούς, κερδίζετε EXP και κάθε φορά που ανεβαίνετε επίπεδο σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε μια ιδιότητα«bonus», όπως να αυξήσετε το HP +5 ή να αυξήσετε την πιθανότητα για critical κτλ.

Όταν επιστρέφετε από μια αποστολή τα αντικείμενα που φέρατε μαζί σας γίνονται πρώτες ύλες, που αυτό θα σας βοηθήσει αργότερα που θα θέλετε να κατασκευάσετε αντικείμενα για την βελτίωση του terrarium της Toriko.


Η Toriko έχει κάποιες ανάγκες και χρειάζεται συνεχώς τη βοήθειά σας. Ειδικά την πρώτη περίοδο που είναι ετοιμοθάνατη. Πρώτα απ’ όλα χρειάζεται τροφή, οπότε καλό είναι κάθε φορά προτού φύγετε για νέα αποστολή να την έχετε ταΐσει. Επίσης χρειάζεται να τις καθαρίζετε τον χώρο, γιατί αλλιώς θα αρρωστήσει. Αν αρρωστήσει χρειάζεται φάρμακα, που θα πρέπει να κατασκευάσετε από υλικά που βρίσκετε στα dungeons. Επίσης, αν αρρωστήσει δεν μπορεί να τρώει τρόφιμα σε στερεά μορφή, οπότε πρέπει να τα πολτοποιήσετε. Επίσης, τα τρόφιμα, όπως και άλλα υλικά έχουν ημερομηνία λήξης, οπότε καλό είναι να τα χρησιμοποιείτε προτού χαλάσουν. Όχι, πως δεν μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και μετά, αλλά θα υπάρχουν συνέπειες...

Όποτε είστε σε αποστολή, κάτω αριστερά θα σας έχει μια εικόνα με την κατάσταση της Toriko. Αν δεν είναι καλά, μπορεί να χρειαστεί να επιστρέψετε αμέσως για να τη βοηθήσετε, που αυτό μπορεί να σημαίνει ότι μπορείτε να επιδιώξετε να πεθάνετε.
Όπως καταλαβαίνετε η Toriko, ειδικά στην αρχή χρειάζεται συνέχεια τη βοήθειά σας και την προσοχή σας. Όσο προχωράει όμως το παιχνίδι και αναβαθμίζετε το terrarium, θα μπορείτε να λείπετε και περισσότερο χρόνο.


Όσον αφορά τον γραφικό τομέα, έχουμε μικρούς γλυκούληδες πρωταγωνιστές και τερατάκια και επικρατούν τα μουντά/ξεβαμμένα χρώματα. Προσωπικά τέτοια παιχνίδια λατρεύω να τα παίζω σε φορητές κονσόλες, καθώς στην τηλεόραση τα γραφικά φαίνονται ξεπερασμένα. Ως προς τον ήχο, οι πρωταγωνιστές μας δεν μιλάνε, οπότε παίζει μόνο η background μουσική, η οποία είναι η κατάλληλη για την κάθε περίσταση.

Η ιστορία είναι ενδιαφέρουσα και σας κάνει να θέλετε να δείτε πως θα ολοκληρωθεί. Το μόνο που με ξίνισε λίγο είναι η επαναληπτικότητα στα dungeons. Υπάρχουν 8 διαφορετικά dungeons στο παιχνίδι, αλλά σε καθένα από αυτό εμφανίζονται σχεδόν οι ίδιοι εχθροί και η ίδια βλάστηση, οπότε αν δεν επέλεγες στην αρχή το όνομα του dungeon, δεν θα καταλάβαινες ότι πήγαινες σε διαφορετικό.

Συμπερασματικά, το Void Terrarium είναι ένα πολύ όμορφο roguelike παιχνίδι, που αξίζει την προσοχή σας, αν είστε φανς του είδους.


Θετικά:
- Ωραία ιστορία και ατμόσφαιρα
- Ενδιαφέρον σύστημα ελέγχου της κατάστασης της Toriko

Αρνητικά:
- Επαναλαμβανόμενα dungeons/τέρατα

Βαθμολογία: 7,5/10
Developer: Nippon Ichi Software
Publisher: NIS America
Distributor: Enarxis Dynamic Media
Available for: PS4, Switch
Release date: 10-07-2020
Tested on: Switch

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review