Azur Lane: Crosswave Review

Το Azur Lane: Crosswave μας έρχεται από τις Compile Heart, Felistella και Idea Factory. Πρόκειται για ένα παιχνίδι όπου anime κοπέλες αντιπροσωπεύουν τεθωρακισμένα πλοία και δίνουν μάχες εναντίων εξωγήινων εισβολών. Το παιχνίδι είχε αποκτήσει και το δικό του anime, με μια σειρά 12 επεισοδίων που είχε βγει στη Φθινοπωρινή σεζόν του 2019.


Η ιστορία του Azur Lane: Crosswave επικεντρώνεται κυρίως στη Shimikazi, η οποία είναι ένα καινούριο πολεμικό πλοίο που ξεκινά την καριέρα του και από τις πρώτες αποστολές έπεσε στα βαθιά. Στον κόσμο του παιχνιδιού υπάρχει ένας εξωγήινος πολιτισμός, οι Σειρήνες, οι οποίοι απειλούν την ειρήνη του κόσμου. Μαζί με την άφιξη των σειρήνων εμφανίστηκαν στην Γη και κάποιοι μυστηριώδεις κύβοι  διασκορπισμένοι σε όλον τον κόσμο. Έτσι λοιπόν, ο στόλος (δηλαδή η ομάδα σας) κάνει διάφορες αποστολές αναζητώντας τους κύβους και προσπαθώντας να ανακαλύψουν τα σχέδια των αντιπάλων για να τους σταματήσουν.

Η ιστορία μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα πρωτότυπη, αλλά προσφέρει μπόλικο fanservice και θα σας πάρει πάνω από 10 ώρες για να το ολοκληρώσετε. Αν λοιπόν είστε φανς τις σειράς θα σας προσφέρει άπλετο περιεχόμενο και θα το ευχαριστηθείτε.

Ως προς το gameplay, έχει πολύ εύκολο χειρισμό. Ενώ κινείσαι πάνω στην επιφάνεια της θάλασσας προσπαθείς να αποφεύγεις τις αντίπαλες επιθέσεις, ενώ ταυτόχρονα σημαδεύεις και επιτίθεσαι στα αντίπαλα πλοία/αεροπλάνα. Όσο πιο μεγάλοι είναι οι αντίπαλοι εχθροί τόσο πιο εύκολες είναι και οι μάχες.

Όσο δε μάχεστε μεταφέρεστε από τοποθεσία σε τοποθεσία στον χάρτη όπου βλέπετε τα διαθέσιμα quests και επιλέγετε αυτό που θέλετε να ενεργοποιήσετε. Έπειτα ακολουθεί μια cutscene, η μάχη και το quest ολοκληρώνεται με μια cutscene στο τέλος.


Ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τα γραφικά έχουν το κλασικό animation που έχουν τέτοιου είδους anime παιχνίδια. Ως προς τον ήχο μου αρέσει ιδιαίτερα τα voice overs, τα οποία είναι πάρα πολύ καλό από όλους τους ηθοποιούς.

Συμπερασματικά, είναι ένα ωραίο παιχνίδι και θα αρέσει ιδιαίτερα σε όσους είδαν και το anime. Αυτού του είδους τα παιχνίδια απευθύνονται στους λάτρεις των anime. Οι υπόλοιποι το πιο πιθανό είναι να μην το βρείτε αξιόλογο.


Θετικά:
- Καλοσχεδιασμένοι χαρακτήρες
- Ωραία voice overs

Αρνητικά:
- Επαναλαμβανόμενες μάχες


Βαθμολογία: 6,5/10
Developer: Compile Heart, Felistella, Idea Factory
Publisher: Compile Heart, Idea Factory, Reef Entertainment
Distributor: Enarxis Dynamic Media
Available for: PS4, PC, Nintendo Switch
Release date: 29/08/2019 (PS4, PC), 16/2/2021 (Nintendo Switch)
Tested on: Nintendo Switch

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review