9 Monkeys of Shaolin Review

 Το 9 Monkeys of Shaolin είναι ένας beat 'em up τίτλος, ο οποίος μας έρχεται από την ομάδα ανάπτυξης Sobaka Studio και από τον publisher Buka Entertainment.

Η ιστορία διαδραματίζεται στο μακρινό 1572. Αναλαμβάνετε τον ρόλο του Wei Cheng, που ζει ειρηνικά σαν ψαράς, ώσπου μια μέρα το χωριό του δέχεται επίθεση από πειρατές. Ο Wei Cheng σώζεται από κάποιους μοναχούς και μαθαίνει ότι είναι ο μόνος επιζών. Έτσι αποφασίζει να ασπαστεί τον μοναχισμό και σιγά σιγά μεταμορφώνεται από απλός ψαράς σε έναν ισχυρό shaolin. 


Ο Wei Cheng έρχεται ξανά αντιμέτωπος με τους πειρατές που κατέστρεψαν το χωριό του και μαθαίνει ότι στην πραγματικότητα είναι η Ιαπωνική clan Wokou όπου επιδιώκει να αποκτήσει την δύναμη του μαγικού αρχαίου κειμηλίου He Shi Bi, που προστατεύεται από τους μοναχούς. 

Έτσι, ο Wei Cheng μπλέκεται σε μια μάχη τόσο σε περιοχές της Κίνας, όσο και της Ιαπωνίας, αντιμετωπίζοντας πειρατές, νίτζα, μοναχούς, σαμουράι και κακόβουλα πνεύματα. 

Ως προς το gameplay, επιτίθεστε με ραβδί και έχετε τρία στυλ μάχης που μπορείτε να υιοθετήσετε. Στο οπλοστάσιό σας έχετε και πολλά όπλα, εξοπλισμούς και αναβαθμίσεις που όσο περνά ο χρόνος κάνουν πολύ πιο ενδιαφέρουσες τις μάχες. 


Ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά το  9 Monkeys of Shaolin είναι αξιοπρεπέστατο, με ωραίο animation, που δίνει την αίσθηση ταινίας του '70. Επίσης, η background μουσική ταιριάζει με την όλη ατμόσφαιρα. Το παιχνίδι διαθέτει ωραίο voice acting αν και προκαλεί αίσθηση η έλλειψη κινέζικου voice overs και η ύπαρξη μόνο αγγλικού.

Συμπερασματικά, το 9 Monkeys of Shaolin είναι ένας τίμιος beat 'em up τίτλος, με καλοστημένο σύστημα μάχης, που θα σας προσφέρει γύρω στις 4-5 ώρες gameplay.


Θετικά: - Πανέμορφο animation - Ωραίο gameplay

Αρνητικά:
- Μικρή διάρκεια

Βαθμολογία: 7,5/10
Developer: Sobaka Studio
Publisher: Buka Entertainment
Distributor: Enarxis Dynamic Media
Available for: PS4, Xbox One, PC, Switch
Release date: 27/8/2020
Tested onPS4

Ευχαριστώ πολύ την Enarxis Dynamic Media για την παραχώρηση του τίτλου!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review