Παρουσίαση: Το δίκτυο Alice

Η Kate Quinn εδώ επιστρέφει με ένα ακόμα εξαιρετικό ιστορικό μυθιστόρημα. Η ιστορία, μας παρουσιάζει την Τσάρλι, μια Αμερικανίδα που αποφασίζει να ψάξει να βρει την ξαδέρφη της, την Ροζ, που αγνοείται εδώ και τρία χρόνια. Η αρχή της αναζήτησης θα γίνει στον Λονδίνο. Εκεί θα αναζητήσει την Ίβ Γκάρντινερ, που θα την βοηθήσει να λύσει το μυστήριο και να μάθει τι απέγινε η αγαπημένη της ξαδέρφη. Η Ιβ, ήταν κατάσκοπος στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και είναι το πλέον κατάλληλο άτομο για να ψάξει να βρει τι έχει πραγματικά συμβεί.

Η Quinn μας αφηγείται παράλληλα δύο διαφορετικές ιστορίες. Η μια απ' αυτές εξελίσσεται κατά τα χρόνια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και επικεντρώνεται στη γέννηση και στη δράση του Δικτύου Alice, μιας ομάδας γυναικών που κατά τη διάρκεια του πολέμου έδρασαν ως κατάσκοποι και στην άλλη γινόμαστε μάρτυρες της ζωής μιας Αμερικανίδας φοιτήτριας το 1947, της Τσάρλι, η οποία μένει έγκυος κι εξορίζεται από τους γονείς της στην Ευρώπη, μέχρι να λύσει το «πρόβλημα» με το οποίο τους έφερε αντιμέτωπους, μ' εκείνη να καταφεύγει στο Λονδίνο αναζητώντας την αγαπημένη της ξαδέρφη, παρότι εκείνη έχει εξαφανιστεί χωρίς ν' αφήσει το παραμικρό ίχνος πίσω της.

Η αφήγηση μοιράζεται ανάμεσα στην Τσάρλι και στην Ιβ, με την πρώτη να μας κρατά στο παρόν της ιστορίας, ενώ η δεύτερη μάς μεταφέρει πίσω στα άγρια χρόνια του πολέμου, πράγμα που μας επιτρέπει να έχουμε πλήρη εικόνα της εξέλιξης της δράσης στο τώρα, αλλά και πλήρη εικόνα των γεγονότων που συντέλεσαν στην αρχή και στην πτώση του Δικτύου Alice, αλλά και των δεσμών που δημιουργήθηκαν μέσα σε αυτό, με τον καθέναν απ' αυτούς να παίζει τον δικό του ξεχωριστό ρόλο και να προσθέτει ένα ακόμα λιθαράκι, βήμα βήμα, μέχρι την ολοκλήρωση της εικόνας, που με τη σειρά της θα οδηγήσει στην αποκάλυψη της πολυπόθητης αλήθειας.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του βιβλίου είναι ότι όλα όσα μας αναφέρει για το δίκτυο βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα, κάτι που μπορείτε να ανακαλύψετε και μόνοι σας αν το ψάξετε. Κλείνοντας, «Το Δίκτυο Alice» είναι ένα εξαιρετικό ιστορικό μυθιστόρημα γεμάτο δράση, ένταση και ενδιαφέροντες πληροφορίες που αξίζει ν' ανακαλύψει κανείς.



Είπαν για το βιβλίο:

«Αστείο και σπαρακτικό ταυτόχρονα, αυτό το επικό ταξίδι δύο γενναίων γυναικών είναι μια αλησμόνητη ιστορία δόξας και θυσίας στα χρόνια του πολέμου, η οποία ήταν ελάχιστα γνωστή έως σήμερα. Η Κουίν παίρνει άριστα με αυτό το εντυπωσιακό βιβλίο!»
–Stephanie Dray, συγγραφέας του America's First Daughter, best seller των New York Times

«Το Δίκτυο Alice, βασισμένο στη γενναιότητα των αφανών γυναικών κατασκόπων του Μεγάλου Πολέμου, εξισορροπεί τέλεια την εκρηκτική πλοκή, την άψογη απόδοση ιστορικών περιόδων και έναν θίασο χαρακτήρων τόσο γλαφυρά δοσμένων που σχεδόν περίμενα να ανοιγοκλείσω τα μάτια μου και να τους δω να στέκονται μπροστά μου. Ιστορική μυθοπλασία στις καλύτερες στιγμές της –συναρπαστική, συγκινητική, αποκαλυπτική.»
–Jennifer Robson, συγγραφέας του διεθνούς best seller Moonlight Over Paris

«Η Κέιτ Κουίν μας δίνει μια μαγευτική ιστορία με μια αφήγηση που κόβει την ανάσα και κάνει τον αναγνώστη να αισθάνεται ότι βρίσκεται στο πίσω κάθισμα ενός ανοιχτού αυτοκινήτου και ταξιδεύει με την αγριωπή Ιβ και τη θαρραλέα Τσάρλι στις μυστικές περιπέτειές τους. Έντονο και καθηλωτικό, Το Δίκτυο Alice είναι ένα βιβλίο που πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε.»
–Heather Webb, συγγραφέας του Rodin’s Lover


Λίγα λόγια για την συγγραφέα:

Η Κέιτ Κουίν είναι συγγραφέας ιστορικών μυθιστορημάτων. Το Δίκτυο Alice βρέθηκε στις λίστες best seller των New York Times και USA Today, επιλέχθηκε από τη λέσχη ανάγνωσης της Reese Witherspoon, μεταφράστηκε σε 28 χώρες και πρόκειται να μεταφερθεί σε τηλεοπτική σειρά από την Tristar Television. Από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο της Η κυνηγός του Χίτλερ. Η Κέιτ ζει στο Σαν Ντιέγκο με τον άντρα της και τα δύο τους σκυλιά. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα της, katequinnauthor.com, να την ακολουθήσετε στο Facebook και το Twitter KateQuinnAuthor και στο Instagram atequinn5975.

Χαρακτηριστικά βιβλίου:

Συγγραφέας: Kate Quinn
Μετάφραση: Γωγώ Αρβανίτη
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος
ISBN: 978-960-64-5058-7
Σελίδες: 632
Ημερομηνία Έκδοσης: 7/12/2020

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review

 Jin Conception Review