Aliens: Dark Descent Review

Το Aliens: Dark Descent μας έρχεται από το indie studio Tindalos Interactive σε συνεργασία με την Focus Entertainment, που βρίσκεται πίσω από την κυκλοφορία της δημοφιλούς σειράς A Plague Tale. και πρόκειται για ένα ατμοσφαιρικό παιχνίδι στρατηγικής πραγματικού χρόνου που διαδραματίζεται στο σύμπαν του Aliens και προσφέρει στους οπαδούς της σειράς και στους λάτρεις των παιχνιδιών στρατηγικής μια συναρπαστική και καθηλωτική εμπειρία. 


Ως προς την ιστορία, βρισκόμαστε στο έτος 2198, 20 έτη μετά τα γεγονότα του Alien 3, κατά την διάρκεια μιας μυστηριώδους έξαρσης Xenomorphs πάνω στο φεγγάρι Lethe, που θέτει σε ενεργοποίηση το πρωτόκολλο Cerberus, δηλαδή μια αυστηρή καραντίνα που απαγορεύει από κάθε πλοίο να φύγει από τον πλανήτη ή να προσγειωθεί σε αυτόν. Οι πρωταγωνιστές Maeko Hayes, πρώην administrator της Weyland-Yutani, και Jonas Harper, αξιωματικός των USCM, καθώς και η ομάδα πεζοναυτών τους, αναλαμβάνουν να λύσουν το μυστήριο, εξοντώνοντας ορδές από θανατηφόρα Xenomorphs και ερευνώντας την προέλευσή τους, μέσα σε ένα campaign γεμάτο αδρεναλίνη.

Οι πεζοναύτες που μπορούμε να στρατολογήσουμε έχουν μοναδικά χαρακτηριστικά και ιδιότητες που επηρεάζουν τη συμπεριφορά τους και επιδρούν στην απόδοσή τους στη μάχη. Αυτά τα γνωρίσματα μπορεί να είναι θετικά ή αρνητικά και αλλάζουν με την απόκτηση εμπειρίας και την αναβάθμιση του επιπέδου τους. Καθώς προχωρούν στο παιχνίδι, μπορούν να εξελιχθούν σε μία από τις πέντε ειδικότητες: Sergeant, Gunner, Recon, Medic και Tecker.


Οι πεζοναύτες της ειδικότητας Sergeant λειτουργούν ως αρχηγοί της ομάδας και αυτό αυξάνει το ηθικό των υπολοίπων, χάρη στην ειδική ικανότητα Charismatic που έχουν από προεπιλογή. Οι Gunners φέρνουν τις ισχυρότερες επιθέσεις με πρόσβαση σε πιο προηγμένα όπλα. Οι Recon εξειδικεύονται στην τακτική αόρατου προσεγγίσματος. Οι Teckers είναι ειδικοί στην χρήση τεχνολογίας και το hacking, ενώ οι Medics είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση της σωματικής ακεραιότητας όλων των μελών της ομάδας.

Καθώς οι πεζοναύτες ανεβαίνουν επίπεδα, αποκτούν επιπλέον θέσεις για αναβαθμίσεις, όπως μεγαλύτερες τσάντες πυρομαχικών και μετάλλια που τους καθιστούν πιο γενναίους και λιγότερο ευάλωτους στο άγχος, το οποίο αποτελεί σημαντική μηχανική πτυχή του παιχνιδιού. Τέλος, μπορούμε να προσαρμόσουμε και την εμφάνισή τους επιλέγοντας από μερικά έτοιμα σετ, αν και το customization γίνεται πιο ενδιαφέρον καθώς προχωρούμε στο παιχνίδι και οι πεζοναύτες μας γίνονται πιο ανεκτικοί.


Οι αποστολές μας δίνονται μέσα από το μενού του command deck, από όπου επίσης μπορούμε να προχωρήσουμε τον χρόνο, αλλάζοντας την ημέρα. Με κάθε μέρα που αλλάζει, ο μετρητής των επιπέδων εξάπλωσης της εισβολής στον πλανήτη αυξάνεται, και μαζί και οι πιθανότητες να βρεθούμε αντιμέτωποι με μεγαλύτερους αριθμούς αντιπάλων. Επιπλέον μας εμφανίζονται δύο μικρές συνόψεις με εκδοχές των γεγονότων που συνέβησαν την μέρα που παρακάμψαμε, από τις οποίες πρέπει να επιλέξουμε μια.

Συμπερασματικά, το Aliens: Dark Descent παρά τις αδυναμίες του, φέρνει μια RTS εμπειρία με εξαιρετική ατμόσφαιρα, και πολύ ενδιαφέροντα mechanics στρατηγικής και micro-management, αρκετά προσιτή για το είδος του, χάρη στην επιλογή προσαρμοσμένης δυσκολίας. Το προτείνω ανεπιφύλακτα αν είστε φαν του είδους.


Βαθμολογία: 7,5/10
Developer: Tindalos Interactive
Publisher:  Focus Entertainment
Available for: PS5/PS4, Xbox X|S, Xbox One, PC
Tested on: PS5
Release date: 20/6/2023

Ευχαριστώ πολύ την Ave S.A. για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review