Space Gladiators Review

Το Space Gladiators είναι ένα 2D roguelike παιχνίδι που μας έρχεται από την ομάδα ανάπτυξης Blobfish, ενώ την έκδοση του παιχνιδιού έχει αναλάβει η Seaven Studio. Ως προς την ιστορία, παίζετε ως ένα αστείο πλάσμα, που πρέπει να πολεμήσετε ότι βρεθεί στον δρόμο σας, μέσα από πληθώρα δωματίων με μεγαλύτερα και πιο επικίνδυνα πλάσματα για να ανέβετε και να δραπετεύσετε από έναν πλανήτη-φυλακή. Πολλά αντικείμενα και αναβαθμίσεις σας βοηθούν καθ' οδόν, αν τα επιλέξετε, αλλά η καμπύλη δυσκολίας είναι απότομη καθώς οι εχθροί και τα εμπόδια γίνονται πιο δύσκολοι να νικηθούν και να αποφευχθούν.


Το Space Gladiators ευδοκιμεί στην απλότητά του. Δεν υπάρχει κάποια ιστορία που πρέπει να ανακαλύψετε. Πατήστε το κουμπί εκκίνησης, μπείτε στο παιχνίδι και αρχίστε τη μάχη. Οι μηχανισμοί του είναι εξαιρετικά απλοί, τουλάχιστον στην επιφάνεια. Έχετε μια βασική επίθεση που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προς τα εμπρός, πάνω και κάτω, και θέσεις για μερικά είδη αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων και άμυνας. Τα αντικείμενα επίθεσης μπορεί να προσθέσουν μια δεύτερη επίθεση που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με κόστος ενέργειας και άλλα μπορεί να προσθέσουν επιπλέον παθητική ζημιά, αλλά κατά τ' άλλα η μάχη είναι απλή. Η διαδρομή που θα ακολουθήσετε είναι επίσης σημαντική, επειδή πολλά δωμάτια είναι γεμάτα με κινδύνους.


Κάθε δωμάτιο στο Space Gladiators αποκαλύπτεται από ένα χάρτη καθώς προχωράτε, με ένα εικονίδιο που υποδεικνύει εάν περιέχει εχθρούς, παγίδες, αφεντικά, ανταμοιβές ή καταστήματα και ποια δυσκολία θα έχει κάθε δωμάτιο, ώστε να μπορείτε να σχεδιάσετε τη διαδρομή σας ανάλογα. Αν θέλετε περισσότερα νομίσματα για να αγοράσετε καλύτερα αντικείμενα από τα καταστήματα ή αν θέλετε να αποφύγετε πιο δύσκολες μάχες, μπορείτε να επιλέξετε τη διαδρομή σας μέσα από κάθε επίπεδο αναλόγως. Εκτιμώ το γεγονός ότι μπορώ να σχεδιάσω εκ των προτέρων αντί να επιλέγω από τυφλά μονοπάτια και να εξαρτώμαι από την τύχη.


Τα αντικείμενα που συλλέγετε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού είναι τυχαία, μερικά πιο χρήσιμα από άλλα και πολλά με κόστος στις ανταμοιβές τους. Ενώ οι βασικοί μηχανισμοί επίθεσης και διέλευσης είναι απλοί, το παιχνίδι έχει αρκετές στατιστικές, συμπεριλαμβανομένης της ταχύτητας κίνησης, της ταχύτητας επίθεσης, του ύψους άλματος, του βαμπιρισμού, της τεχνολογίας και πολλών άλλων που αυξομειώνονται με κάθε αντικείμενο ή παθητική ικανότητα που μαζεύετε. Αυτά επιτρέπουν κάποιες πιο ξεχωριστές δυνατότητες για διαφορετικές προσεγγίσεις στο gameplay, αν και δεν υπάρχει μεγάλος αριθμός αντικειμένων συνολικά, και η διαφορά που κάποιες από αυτές τις στατιστικές κάνουν συχνά φαίνεται μικρή, οπότε δεν ξέρω πόσο επηρεάζουν τελικά την επιτυχία ή όχι.


Στο παιχνίδι, βασίζεται πραγματικά σε ποιους χαρακτήρες παίζετε. Ξεκλειδώνετε περισσότερους χαρακτήρες, καθώς και αντικείμενα, καθώς προχωράτε περαιτέρω στο παιχνίδι. Κάθε χαρακτήρας επισημαίνεται ανάλογα με το επίπεδο δυσκολίας και διαθέτει διαφορετικά αρχικά στατιστικά. Ορισμένοι έχουν υψηλότερο αρχικό HP και άλλα στατιστικά για πιο εύκολες διαδρομές, ενώ άλλοι έχουν αδύναμα αρχικά builds. Κάθε χαρακτήρας αποκτά εμπειρία μετά από κάθε πίστα, ανεβαίνοντας αργά και ξεκλειδώνοντας διάφορα αυξητικά στατιστικά για μελλοντικές πίστες. Το gameplay διαφέρει δραστικά ανάμεσα στους χαρακτήρες, όχι επειδή παίζουν διαφορετικά μηχανικά, αλλά επειδή έχουν τόσο διαφορετικά αρχικά builds.

Συμπερασματικά, το Space Gladiators είναι η ενσάρκωση ενός απλού αλλά ικανοποιητικού παιχνιδιού. Είναι ένα παιχνίδι εύκολο να ξεκινήσετε, αλλά πολύ δύσκολο να γίνετε ο καλύτερος.


Βαθμολογία: 6/10
Developer: Blobfish
Publisher:
  Seaven Studio
Available for: Switch, PS4, PC, Xbox One
Tested on: Switch
Release date: 4/5/2023

Ευxαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review