Lil Gator Game Review

Το Lil Gator Game μας έρχεται από την ομάδα ανάπτυξης MegaWobble, ενώ την έκδοση του παιχνιδιού έχει αναλάβει η Playtonic Games. Το Lil Gator Game δεν είναι απλώς ένα εκπληκτικά γοητευτικό παιχνίδι, αλλά μια ολιστική εμπειρία που θα σας φέρει πίσω σε μια εποχή που πιθανότατα δεν έχετε ξαναεπισκεφτεί εδώ και πολύ καιρό. Το Lil Gator Game ακολουθεί την ιστορία ενός νεαρού gator και της μεγαλύτερης αδερφής του. Ως μικρά παιδιά, τα αδέρφια περνούσαν τις μέρες τους παίζοντας στη φύση, χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους για να δημιουργήσουν περιπέτειες εμπνευσμένες από βιντεοπαιχνίδια για να συνεχίσουν μαζί. Ωστόσο, καθώς αρχίζουν να μεγαλώνουν, η Big Sis αρχίζει να αφιερώνει περισσότερο χρόνο δουλεύοντας στο σχολείο και λιγότερο χρόνο παίζοντας περιπέτειες με τον αδερφό της. Απογοητευμένος με τη Big Sis, ο Lil Gator αποφασίζει να συνεργαστεί με τους φίλους του για να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη περιπέτεια μέχρι τώρα, με την ελπίδα να την κάνει να συμμετάσχει. Σε όλο το Lil Gator Game υπάρχει ένα γενικό θέμα της διασκέδασης, ανεξάρτητα από την ηλικία του καθενός. Είναι ένα μάθημα που θα πρέπει να έχει απήχηση σε πολλούς ανθρώπους και είναι υποδειγματικό για τους βαθιούς τόνους και την εξαιρετική γραφή του παιχνιδιού, παρά την εξωτερικά χαριτωμένη αισθητική.


Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά είναι η παρουσίαση. Τα γραφικά σε σκιά του φθινοπώρου του δάσους φαίνονται υπέροχα στο Switch και το παιχνίδι γενικά τρέχει καλά. Τηρώντας το παιδικό θέμα, όλος ο εξοπλισμός και τα αντικείμενα που συλλέγει ο Lil Gator στην αναζήτησή του είναι είτε χειροποίητες χειροτεχνίες είτε οικιακά αντικείμενα. Για παράδειγμα, αντί για εξειδικευμένες ασπίδες από έναν σιδερά, θα συλλέξετε φανταχτερά πιάτα και skateboards για χρήση. Και δεν είναι μόνο ο εξοπλισμός που συλλέγετε, καθώς η ίδια λεπτομέρεια έχει περάσει και στον παγκόσμιο σχεδιασμό και στους «εχθρούς».

Ο πρωταρχικός σας στόχος είναι να δημιουργήσετε την πιο ποιοτική περιπέτεια που μπορείτε για εσάς και την αδερφή σας. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να λύσετε δεκάδες εργασίες ζώων για να τα πείσετε να έρθουν μαζί σας στην "πόλη" σας (που είναι στην πραγματικότητα απλώς μια παιδική χαρά). Αυτές οι εργασίες μπορεί να κυμαίνονται από την καταπολέμηση των εχθρών και τη συλλογή σκουπιδιών, μέχρι να βοηθήσετε στην καλλιέργεια ενός σπόρου ή να ανοίξετε σωλήνες νερού. Όσο περισσότερα ζώα στρατολογείτε, τόσο περισσότερα μπορείτε να αναβαθμίσετε την πόλη σας.


Εκτός από την πρόσληψη κατοίκων, η ολοκλήρωση αποστολών θα σας προσφέρει και απτές ανταμοιβές. Τις περισσότερες φορές, θα ανταμειφθείτε με κομφετί (το κύριο νόμισμα του παιχνιδιού), αλλά μερικές φορές μπορείτε επίσης να αποκτήσετε νέο εξοπλισμό για την περιπέτειά σας. Αυτά μπορεί να κυμαίνονται από νέα καπέλα και ξίφη μέχρι εργαλεία όπως πετούμενους βράχους και αστέρια νίντζα. Υπάρχουν δεκάδες κομμάτια εξοπλισμού που μπορείτε να ξεκλειδώσετε, οπότε ανεξάρτητα από την αποστολή που αποφασίσετε να ακολουθήσετε, υπάρχει πάντα μια ανταμοιβή στο τέλος για να νιώσετε ότι αξίζει τον κόπο.


Ενώ το Lil Gator Game κάνει πολλά σωστά, υπάρχουν ορισμένες δευτερεύουσες περιοχές που δυστυχώς δεν έχουν φτάσει στο σημείο. Το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι το παιχνίδι μπορεί να αισθάνεται αρκετά χωρίς κατεύθυνση μερικές φορές. Δεν υπάρχει μίνι χάρτης ή πυξίδα, ούτε λίστα αναζητήσεων που θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τις τρέχουσες εργασίες σας. Ευτυχώς, το κύριο νησί του παιχνιδιού δεν είναι πολύ μεγάλο, οπότε μπορείτε να περιπλανηθείτε και τελικά να βρείτε τον προορισμό σας, αλλά το να έχετε κάποιο είδος ημερολογίου θα έκανε την περιπέτεια πολύ πιο ομαλή.

Συμπερασματικά, υπάρχουν λίγα παιχνίδια εκεί έξω που αποτυπώνουν με επιτυχία την παιδική φαντασία καλύτερα από το Lil Gator Game. Παρά κάποια δευτερεύοντα προβλήματα με τη γραφή είναι εύκολο να συγχωρήσετε μικρές απογοητεύσεις όταν ένα παιχνίδι είναι τόσο υπέροχα γοητευτικό από την αρχή μέχρι το τέλος όσο αυτό. Ο Lil Gator είναι εκεί ψηλά με τα καλύτερα indie παιχνίδια που κυκλοφόρησαν φέτος και συνοδεύεται από μια σύσταση για όποιον ενδιαφέρεται εξ αποστάσεως να νιώσει ξανά παιδί.


Βαθμολογία: 8/10
Developer: MegaWobble
Publisher: 
Playtonic Games
Available for: Switch, PC
Tested on: Switch
Release date: 14/12/2022

Ευxαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review