Kamiwaza: Way of the Thief Review

Το Kamiwaza: Way of the Thief μας έρχεται από την ομάδα ανάπτυξης Acquire. Ως προς την ιστορία, το παιχνίδι παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα υπόθεση κατά την περίοδο Edo, καθώς παίζετε ως επίδοξος κλέφτης Ebizo. Αλλά, φυσικά, δεν ήταν συνηθισμένος κλέφτης, καθώς ήταν μαθητευόμενος σε μια συντεχνία που λειτουργούσε με κάποιο μέτρο ηθικής. Σίγουρα, έκλεψαν πολλά πράγματα, αλλά ποτέ δεν σκότωσαν κανέναν. Δυστυχώς, αυτό που θα ήταν μια κλοπή ρουτίνας μετατρέπεται σε μια βάναυση σφαγή, που έχει ως αποτέλεσμα ο Ebizo να εγκαταλείψει τη συντεχνία και να υιοθετεί τη μοναδική επιζών της ληστείας ως κόρη του.


Χρόνια αργότερα, ο Ebizo παλεύει να τα βγάλει πέρα ​​και το παιδί που έσωσε, η Suzuna, πάσχει από μια σημαντική ασθένεια. Δυστυχώς, η φαρμακευτική αγωγή είναι πανάκριβη, οπότε ο Ebizo επιστρέφει στην παλιά του ζωή ενώ αντιμετωπίζει τα φαντάσματα του παρελθόν του. Ως κλέφτης, η δουλειά σου είναι να παραμένεις στη σκιά, καθώς το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να σε αναγνωρίζουν στους δρόμους. Αρχικά, κανείς δεν ξέρει ποιος είστε, αλλά καθώς προχωράτε στο παιχνίδι και ανάλογα με το πόσο αδέξιος είστε, ακόμη και ο πιο ακίνδυνος πολίτης θα αποδειχθεί απειλή.


Αν και είναι ενδιαφέρον να βλέπεις τον κόσμο του παιχνιδιού να ξεδιπλώνεται, ο ρυθμός και η δομή μπορεί να αισθάνονται συχνά ασαφείς και μπερδεμένες. Σίγουρα, έχετε έναν χρήσιμο χάρτη και ένα ημερολόγιο που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε στην πορεία σας, αλλά η διαδικασία της παρακολούθησης πολλών στόχων μπορεί να είναι δύσκολη, δεδομένου του μη δομημένου σχεδιασμού του παιχνιδιού.

Επιπλέον, οι αποστολές έχουν χρονικά όρια και όχι μόνο πρέπει να παρακολουθείτε την αστυνομία, αλλά πρέπει να προμηθεύετε φάρμακα στη Suzuna τουλάχιστον μία φορά την ημέρα και αυτό το φάρμακο δεν είναι φθηνό. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να αφιερώσετε πολύ χρόνο στα λάφυρα και τα χρήματα, και ενώ ο κύκλος ημέρας και νύχτας του παιχνιδιού μπορεί να είναι απολαυστικός, απλώς κάνει το χρονοδιάγραμμα των αποστολών και των γεγονότων ακόμα πιο μπερδεμένο.


Ως χαρακτήρας σε ένα παιχνίδι δράσης κλοπής, ο Ebizo έχει την ουσιαστική λειτουργία του κρυφού τριγύρω, και παρόλα αυτά το να κρυφτείς δεν είναι καν η βασική έμφαση του συστήματος παιχνιδιού. Αντί να κρυφτεί εντελώς αόρατο, το παιχνίδι ενθαρρύνει μια πιο ριψοκίνδυνη αλλά κομψή προσέγγιση. Εδώ είναι τα πάντα σχετικά με την ορμή γύρω, και αυτό λειτουργεί σχεδόν ως ένα σύστημα παρενόχλησης όπου ένα σύντομο χρονικό διάστημα επιτρέπει στο Ebizo να αναβοσβήνει μέσα από το όραμα κάποιου. Αυτοί οι ελιγμοί κερδίζουν πόντους στυλ, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων.


Φυσικά, ως κλέφτης, δεν έχει να κάνει μόνο με τη μεταμφίεση και τις κινήσεις σου, αλλά και να κουβαλάς ένα έμπιστο σάκο. Σε τελική ανάλυση, τα λάφυρα δεν πρόκειται απλώς να εισέλθουν σε οποιοδήποτε παλιό απόθεμα ως δια μαγείας. Αντίθετα, κάθε κλεμμένο αντικείμενο αυξάνει το βάρος και το μέγεθος του σάκου. Αν γίνει πολύ μεγάλο, τότε οι άλλοι θα σας καταλάβουν, αν και ο σάκος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως όπλο, καθώς ο Ebizo μπορεί να τον κλωτσήσει σαν μπάλα ποδοσφαίρου.

Συμπερασματικά, το Kamiwaza: Το Way of the Thief μοιάζει με προϊόν της εποχής του. Αν και το να το βλέπεις να δοκιμάζει τόσες πολλές ιδέες είναι αξιοθαύμαστο, τελικά δεν εκτελείται καλά. Παρόλο που παρουσιάζει έναν κόσμο παιχνιδιών που αισθάνεται ζωντανός και καθηλωτικός, ο βασικός σκοπός του παιχνιδιού δεν έχει πρακτική εφαρμογή.


Βαθμολογία: 6,5/10
Developer: Acquire
Publisher: 
NIS America
Available for: Switch, PC, PS4
Tested on: PS4
Release date: 11/10/2022

Ευxαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review