Yurukill: The Calumniation Games Review

Το Yurukill: The Calumniation Games μας έρχεται από την ομάδα ανάπτυξης IzanagiGames, ενώ την έκδοση του παιχνιδιού έχει αναλάβει η Nippon Ichi Software. Ως προς την ιστορία, μια εταιρία αποφασίζει να μαζέψει πέντε κρατούμενους (Prisoners) και πέντε πολίτες (Executioners), σχηματίζοντας δυάδες μεταξύ αυτών και τους πετάει μέσα σε ένα θεματικό κέντρο, όπου θα πρέπει να διαγωνιστούν. Από την ομάδα που θα κερδίσει, θα παραγραφούν όλα τα ενοχοποιητικά στοιχεία του κρατουμένου και θα του δοθεί η ελευθερία του, ενώ ο θα πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε επιθυμία του πολίτη.


Ως προς το gameplay, το Yurukill: The Calumniation Games είναι ένα visual Novel-Puzzle Adventure-Shoot ’em Up. Ως προς το visual Novel κομμάτι, έχει ωραία ιστορία, με ενδιαφέροντες πρωταγωνιστές, αν και η ιστορία εξελίζεται κάπως αργά. Από εκεί κι έπειτα, το playthrough προσπαθεί να δώσει μια ποικιλία, αλλά τελικά ακολουθούνται πεπατημένες και γίνεται αρκετά προβλέψιμο. Οι γρίφοι είναι αρκετά ενδιαφέροντες και απλοί, αλλά μοιάζουν πολύ σαν να συμμετέχεις σε ένα escape room. Παρατηρήθηκαν όμως και μπόλικες που ήταν, το λιγότερο, άστοχες εμπνεύσεις, γιατί στηρίζονταν σε γενικές γνώσεις που δε γίνεται να τις γνωρίζει το ευρύ κοινό (π.χ. οι βασικές κάρτες ταρό), είτε ήθελε πραγματικά αντισυμβατικό τρόπο σκέψης. Ευτυχώς υπήρχε βοήθεια. Τα hints ήταν τριών σταδίων, ξεκινώντας από μια φράση μέχρι μασημένη τροφή.


Η Shoot ’em Up διαδικασία είναι μια κατηγορία μόνη της. Ως είθισται, έχετε το αεροσκάφος σας (κάθε πιλότος με τα δικά του stats) και πρέπει να επιβιώστε από τις ορδές εμποδίων μέχρι να φτάσετε στο boss, όπου πρέπει να το νικήσετε τρεις φορές. Και αυτό σε τρία διαφορετικά stages. Άρα, επαναληψιμότητα και πάλι. Μέχρι τα μισά του playthrough, δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερα ζόρικη πρόκληση (στο normal επίπεδο), από εκεί κι έπειτα όμως και μπορεί να γίνει λίγο χαμούλης, αλλά και κάποιες ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσουμε ή δεν είναι αρκετά σαφείς ή θα μπορούσαν να έχουν κι άλλες απαντήσεις. Κάθε λανθασμένη απάντηση, κοστίζει τρεις ζωές. Ένα ζήτημα που πρέπει να λάβετε στα υπόψιν, είναι πως άπαξ και ξεκινήσετε την όλη διαδικασία, δεν υπάρχει saving και αν χάσετε ξεκινάτε από την αρχή. Λογικό μπορεί να σκεφτεί κάποιος, όμως αν συνυπολογίσουμε και τους διαλόγους και τα όποια unskippable cutscenes, μπορεί να γίνει αρκετά χρονοβόρο. Όπως και να έχει, εκτός του main game, μπορείτε να ασχοληθείτε με αυτό και ξεχωριστά, με κάθε πιλότο και το level του να ξεκλειδώνονται μέσω της ιστορίας.


Ως προς τα γραφικά, έχει όμορφα hand drawn γραφικά, κάποια ελάχιστα 3D cutscenes που θυμίζουν εποχές 1998, τίμια graphics στο Shoot ’em Up χωρίς μεγάλη ποικιλία όμως στους εχθρούς και γενικά όμορφες μελωδίες- με το κεντρικό θέμα να κλέβει την παράσταση. Το voice acting επίσης ήταν εξαιρετικό.

Συμπερασματικά, το Yurukill: The Calumniation Games είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, το οποίο αξίζει να κοιτάξετε αν σας αρέσουν τα visual novels και τα escape rooms.


Θετικά:
- Ποικιλία εχθρών

Αρνητικά:
- Δε διαθέτει leaderboads

Βαθμολογία: 8/10
Developer: IzanagiGames
Publisher: Nippon Ichi Software
Available for: Nintendo Switch, PC, PS4, PS5
Tested on: Switch / PS5
Release date: 5/7/2022

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review