The Quarry Review

Το The Quarry μας έρχεται από την Supermassive Games, η οποία μας έχει προσφέρει το εξαιρετικό Until Dawn, καθώς και τη σειρά The Dark Pictures Anthology.

Η ιστορία διαδραματίζεται στην καλοκαιρινή κατασκήνωση Hackett’s Quarry, όπου οι πρωταγωνιστές μας είναι ομαδάρχες και μόλις αποχαιρέτησαν τα παιδιά που επιστρέφουν σπίτι τους. Ενώ είναι έτοιμοι και αυτοί να φύγουν, συνειδητοποιούν ότι το αμάξι δεν παίρνει μπρος και έτσι θα αναγκαστούν να περάσουν το βράδυ εκεί. Αυτό όμως είναι κάτι που δεν αρέσει στον ιδιοκτήτη της κατασκήνωσης, ο οποίος βιάζεται να φύγει και τους ενημερώνει ότι θα πρέπει να μη βγουν καθόλου έξω. Φυσικά αυτοί δεν τον ακούνε και καθώς είναι η τελευταία τους βραδιά αποφασίζουν να βγουν να κάνουν μπάρμπεκιου, να ρίξουν πυροτεχνήματα και να παίξουν θάρρος ή αλήθεια. Αυτό όμως δεν πήγε πολύ καλά και ενώ χωρίζονται, συνειδητοποιούν πως δεν είναι μόνοι τους στο δάσος... Από εκεί και πέρα ξεκινά ένα ταξίδι επιβίωσης, όπου είναι στο χέρι σας, να αποφασίσετε ποιος θα ζήσει στο τέλος.


Ως προς το gameplay, πρόκειται για ένα διαδραστικό παιχνίδι τρόμου, όπου επιλέγετε ανάμεσα σε δυο επιλογές πώς θα αντιδράσετε και βλέπετε μετά τα αποτελέσματα των πράξεών σας. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί η παρουσία ενός εντυπωσιακού καστ ηθοποιών, ξεκινώντας από τον David Arquette (Scream), που υποδύεται τον Chris, τον Lance Henriksen, ο οποίος διαθέτει έναν εντυπωσιακό αριθμό ρόλων σε ταινίες τρόμου, και καταλήγοντας στα παιδιά, τα οποία υποδύονται οι Ariel Winter, Siobhan Williams και Justice Smith.

Οι αλληλεπιδράσεις στο The Quarry περιορίζονται στο ελάχιστο, με τις επιλογές σας όμως να επηρεάζουν σημαντικά την εξέλιξη της ιστορίας. Φυσικά, έχουμε και τα κλασικά γεγονότα γρήγορου χρόνου, όπου απαιτούν να πατήσετε ένα τη σωστή στιγμή, καθώς δεν θέλετε την ώρα που σας κυνηγάνε να χάσετε την ισορροπία σας... Οπότε τα χέρια πρέπει να είναι πάντα στο χειριστήριο.


Εκτός από αυτά, στο παιχνίδι θα βγείτε και κάποιες κάρτες ταρώ, όπου στο τέλος του κάθε κεφαλαίου εμφανίζεται μια μάγισσα/χαρτορίχτρα, όπου αν τις δώσετε τις κάρτες μπορεί να σας δείξει το μέλλον (αν φυσικά επιλέξετε εκείνο το μονοπάτι).

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως στο παιχνίδι έχεις τη δυνατότητα να αντιστρέψει το αποτέλεσμα των επιλογών σας τρεις φορές σε όλο το παιχνίδι (εμφανίζεται όταν πεθαίνει ένας χαρακτήρας). Στα αρνητικά όμως του παιχνιδιού είναι ότι όταν ολοκληρώσουμε το παιχνίδι και ξεκλειδωθούν τα κεφάλαια του παιχνιδιού, εάν επιλέξουμε κάποιο κεφάλαιο θα πρέπει να ολοκληρώσουμε την ιστορία έως το τέλος για να αποθηκευτούν οι επιλογές μας και σε συνδυασμό με την έλλειψη skip των διαλόγων, εάν κάποιος θελήσει να πλατινιάσει τον τίτλο, θα του πάρει αρκετή παραπάνω ώρα απ' ότι χρειάζεται.


Ως προς τα γραφικά, οι δημιουργοί έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά, όπου σε συνδυασμό με την μουσική καταφέρνουν να σε κρατάνε σε εγρήγορση και στην τσίτα. Εντύπωση προκαλούν και οι εκφράσεις του προσώπου, που είναι πολύ αληθοφανείς.

Συμπερασματικά, το The Quarry είναι ένα εξαιρετικό διαδραστικό παιχνίδι, που θα σας τρομάξει και θα το λατρέψουν όσοι αγάπησαν το Until Dawn. Συνολικά θα σας πάρει γύρω στις 10 ώρες για να το ολοκληρώσετε και όπως λένε οι δημιουργοί προσφέρει πάνω από 100 διαφορετικά τέλη, που μπορείτε να δοκιμάσετε να ξεκλειδώσετε.


Θετικά:
- Ατμόσφαιρα
- Πολλαπλά τέλη

Αρνητικά:
-Δεν μπορείς να κάνεις load για να αλλάξεις τις επιλογές σου

Βαθμολογία: 8,5/10
Developer: Supermassive Games
Publisher: 2K Games
Available for: PS5, PS4, Xbox One, Xbox Series S|X, PC
Tested on: PS5
Release date: 10/6/2022

Ευχαριστώ πολύ την CD Media για την παραχώρηση του τίτλου!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review