Titan Chaser Review

Το Titan Chaser μας έρχεται από την Samustai Limited. Ως προς την ιστορία, η πρωταγωνίστριά μας είναι η Christine, μια νεαρή γυναίκα από την πολυσύχναστη μητρόπολη της Bright City. Η Christine βρήκε μια νέα δουλειά και μετακόμισε σε ένα μοτέλ στο πίσω δάσος, και κατά τη διάρκεια τεσσάρων νυχτών βγαίνουμε έξω με ένα χτυπημένο παλιό αυτοκίνητο για να κυνηγήσουμε τιτάνες. Κάθε βράδυ εμφανίζεται ένα νέο σύνολο οδηγιών, που περιγράφουν λεπτομερώς τον στόχο της και τι πρέπει να κάνει για να τον ξεπεράσει. Όμως, παρά τον τίτλο, δεν υπάρχει κυνήγι, ούτε μάχη, ούτε κάποιο πραγματικό κυνηγητό. Τα τέρατα χρειάζονται απλώς ανακατεύθυνση πίσω στα σπίτια τους. Η Christine χρησιμοποιεί μόνο τα φώτα του αυτοκινήτου της και την εξυπνάδα της για να το κάνει.


Ως προς το gameplay, το Titan Chaser είναι ένα sim-driving, part-puzzler, όπου η βασική ιστορία θα σας πάρει το πολύ τρεις ώρες. Για να βρείτε τους τιτάνες, κινείστε μέσα σε ένα ζοφερό τοπίο σε ελάχιστα συντηρημένους δρόμους και χωματόδρομους. Έχετε έναν χάρτινο χάρτη και μια καλή παλιομοδίτικη πυξίδα αλλά όχι σήμανση. Όπως μας υπενθυμίζει ευθαρσώς η Κριστίν στην αρχή, η πυξίδα δείχνει βόρεια, όχι προς τους τιτάνες, γιατί «αυτό δεν είναι βιντεοπαιχνίδι». Οι γραπτές οδηγίες σας δίνουν στοιχεία για το πού να κοιτάξετε, αλλά πέρα ​​από αυτό, η καθοδήγηση είναι ελάχιστη. Είστε ελεύθεροι να εξερευνήσετε για όσο διάστημα θέλετε, με τα πόδια ή με αυτοκίνητο.


Τα χειριστήρια του αυτοκινήτου είναι απλά και αρκετά διαισθητικά. Υπάρχει περισσότερο πάτημα κουμπιών για να ξεκινήσετε από ό,τι περίμενα. Άνοιξε την πόρτα, μπες μέσα, κλείσε την πόρτα, προβολείς, χειρόφρενο, μετά κινητήρας και μετά φύγε. Επαναλάβετε αντίστροφα όταν πρέπει να σταματήσετε. Είναι ελαφρώς άβολο στη χειρότερη και ταιριάζει με την αίσθηση ενός γερασμένου παλιού οχήματος που γκρινιάζει. Μόλις βρεθείτε στο δρόμο, η οδήγηση είναι αργή και σταθερή. Δεν υπάρχουν πολλά με την τελική ταχύτητα, και ακόμα κι αν υπήρχε, δεν θα συνιστούσα να προσπαθήσετε να το βρείτε. Οι δρόμοι στρίβουν απότομα και μαζί με την αέναη ομίχλη, είναι συχνά δύσκολο να δεις ακριβώς πού πηγαίνεις. Και πάλι, ελαφρώς άβολο και πολύ κατάλληλο. Ευτυχώς δεν υπάρχει κανένας άλλος στο δρόμο.

Υπάρχουν τέσσερις τιτάνες για να βρείτε. Μία αποστολή κάθε νύχτα. Το καθένα απαιτεί διαφορετική προσέγγιση για την αντιμετώπισή τους – μπλε φως ή κίτρινο φως, προβολείς ή σειρήνα θρήνου. Τα παζλ του Titan Chaser έχουν τη μορφή που κάνουν τον τιτάνα να απομακρυνθεί από το σημερινό του στέκι και δεν είναι δύσκολοι. Η εργασία της πρώτης νύχτας είναι η πιο περίπλοκη από μηχανική άποψη, ακολουθούμενη από δύο πολύ απλούστερες, με ένα τέλος που παρείχε οπτικό θέαμα αλλά άνοιξε περισσότερες ερωτήσεις από όσες απαντούσε.


Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα στον τρόπο εξέλιξης, υπό αυτή την έννοια. Η μηχανική του παζλ δεν είναι μια πρόκληση που πρέπει να κατακτηθεί. Ούτε υπάρχει ιστορία για να ξεδιαλέξω. Η Κριστίν δίνει στοιχεία για τα γεγονότα του κόσμου καθώς περνά από διάφορα ορόσημα. Η πόλη όπου ζουν οι γονείς της, ο τόπος του «συμβάντος» όταν ήταν παιδί, τη θλιβερή μοίρα της παιδικής της φίλης, στο δάσος στα νότια του χάρτη. τις στενές αστικές δυσκολίες της Bright City, με τα lockdowns και τα μπλακ άουτ και τα διαμερίσματα στο μέγεθος του μπάνιου. Αλλά ποτέ δεν υπάρχει εξήγηση. Η Κριστίν βλέπει τα παράξενα της γενέτειράς της με τον ίδιο τρόπο που βλέπει τους τιτάνες. Φαίνεται να μην αισθάνεται την ανάγκη να αναρωτηθεί γιατί συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, γιατί σε τι θα ωφελούσε αυτό; Το καλύτερο είναι να έχει σκυμμένο το κεφάλι της, να κρατήσει τη νέα της δουλειά και να συνεχίσει να οδηγεί.

Συμπερασματικά, το Titan Chaser είναι ένα ιδιαίτερο, μοναχικό παιχνίδι, μικρής διάρκειας.


Θετικά:
- Ατμοσφαιρικό

Αρνητικά:
- Μικρής διάρκειας

Βαθμολογία: 7/10
Developer: Samustai Limited
Publisher: Samustai Limited
Available for: Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, PC
Tested on: Nintendo Switch
Release date: 15/9/2021

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review