Atelier Sophie 2: The Alchemist of the Mysterious Dream Review

Η ομάδα ανάπτυξης Gust και η publisher Koei Tecmo Europe επιστρέφουν με ένα ακόμα Atelier παιχνίδι, το οποίο συνεχίζει την ιστορία της Sophie.

Αρχικά, ας αναφέρουμε δυο πράγματα για την ιστορία του πρώτου τίτλου. Η Sophie Neuenmuller, έχει χάσει τη γιαγιά της και τώρα προσπαθεί να γίνει αλχημίστρια και να δουλέψει το ατελιέ της γιαγιά της. Στο ατελιέ της γιαγιά της βρίσκει και ένα μαγικό βιβλίο που μπορεί να μιλήσει, την Plachta, όπου μαζί θα ανακαλύψετε καινούριες συνταγές, θα προσπαθήσετε να μάθετε το παρελθόν της Plachta και θα ζήσετε περιπέτειες μαζί με τους φίλους σας. Όσοι από σας δεν έχετε παίξει τον πρώτο τίτλο της σειράς δεν πρέπει να ανησυχείτε καθώς υπάρχει ένα recap βιντεάκι της πρώτης σειράς, που θα σας βάλει στο κλίμα.


Το Atelier Sophie 2 ξεκινά λίγο μετά το πρώτο παιχνίδι με τη Sophie αποφασισμένη να δώσει τις εξετάσεις αλχημείας και να βρει έναν τρόπο να επαναφέρει την Plachta στο αρχικό της σώμα. Αλλά τα πράγματα δεν είναι ποτέ τόσο ξεκάθαρα όσο θα έπρεπε, και δεν αργεί να βρεθούν οι δυο τους ρουφηγμένοι μέσα από μια πύλη σε έναν ονειρικό κόσμο.

Φαίνεται ότι αυτός ο κόσμος δημιουργήθηκε από τη θεά Ελβίρα, η οποία έχει την ικανότητα να βλέπει στα όνειρα των ανθρώπων και αν της αρέσει αυτό που βλέπει, τότε τους καλεί στον κόσμο της. Αλλά κάτι περίεργο συνέβη καθώς η Sophie δεν προσκλήθηκε και φτάνει για να ανακαλύψει ότι, παρά το γεγονός ότι έπεσε από την πύλη την ίδια στιγμή, η Plachta δεν φαίνεται πουθενά. Ευτυχώς, οι κάτοικοι του κόσμου των ονείρων είναι φιλικοί, οπότε δεν αργεί η Sophie να βρει νέους συντρόφους για να βοηθήσει στον εντοπισμό της Plachta.

Ενώ ορισμένες από τις αποκαλύψεις της ιστορίας είναι λίγο προφανείς, λέγονται με τόση γοητεία που είναι δύσκολο να μην απολαύσεις απλώς τη βόλτα. Ειδικά καθώς όλοι οι νέοι σας φίλοι είναι γλυκύτατοι και θα σας αρέσουν οι ιστορίες τους. Υπάρχουν πολλά να εξερευνήσετε στον κόσμο των ονείρων και με τυπικό τρόπο Atelier, θα ξοδεύετε μεγάλο μέρος του χρόνου σας για να μαζεύετε υλικά, να πολεμάτε τέρατα και φυσικά να κάνετε αλχημείες.


Τα πράγματα έχουν σίγουρα βελτιωθεί από το πρώτο παιχνίδι, με τις περιοχές που μπορείτε να εξερευνήσετε να είναι πολύ πιο λεπτομερείς και ζωντανές. Δανείζονται επίσης μερικούς μηχανισμούς παιχνιδιού από το Atelier Ryza, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης δημιουργίας συγκεκριμένων εργαλείων για τη συλλογή υλικών από ορισμένα σημεία, όπως ένα καλάμι ψαρέματος για συλλογή από το νερό ή μια σφεντόνα για συλλογή από δέντρα.

Υπάρχουν επίσης ειδικά σημεία συγκέντρωσης που λάμπουν και σας δίνουν την επιλογή να παίξετε ένα minigame. Κάθε εργαλείο έχει ένα ελαφρώς διαφορετικό minigame για να παίξετε, αλλά βασικά θα σας επιτρέψει να προσπαθήσετε να προσθέσετε συγκεκριμένα στοιχεία στα υλικά που έχετε συγκεντρώσει. Η δυνατότητα τροποποίησης υλικών μπορεί να είναι απίστευτα χρήσιμη όταν πρόκειται για τη δημιουργία νέων αντικειμένων.


Το αλχημικό σύστημα είναι παρόμοιο με το αρχικό, όπου κάθε υλικό έχει διαφορετικό σχήμα και διαφορετικό στοιχειακό τύπο και θα πρέπει να τα τοποθετήσετε σε ένα πλέγμα. Ανάλογα με το πόσο γεμάτο είναι το πλέγμα και ποια στοιχεία χρησιμοποιούνται, το τελικό στοιχείο μπορεί να έχει πολύ διαφορετικά αποτελέσματα και επίπεδα ποιότητας. Υπάρχουν επίσης πρόσθετες πολυπλοκότητες όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καταλύτες για να αλλάξετε το μέγεθος του πλέγματος ή να συνδέσετε υλικά μεταξύ τους για να αυξήσετε τα δεδομένα αποτελέσματα.

Η εκτέλεση αλχημείας είναι βασικά ένα παζλ όπου ακόμη και η σειρά που τοποθετείτε τα υλικά μπορεί να οδηγήσει σε τεράστιες διαφορές στο τελικό αποτέλεσμα. Καθώς αποκτάτε πρόσβαση σε καλύτερες πρώτες ύλες και μεγαλώνει η κατανόησή σας για το σύστημα, θα μπορείτε να δημιουργείτε πραγματικά ισχυρές πανοπλίες και όπλα, καθώς και αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη μάχη. Είναι ένα πραγματικά ευέλικτο σύστημα και είναι αρκετά εθιστικό να προσπαθείς να πετύχεις τα απόλυτα καλύτερα στατιστικά για ό,τι κάνεις. Από την άλλη, εάν δεν είστε λάτρης της μικροδιαχείρισης κάθε σταδίου της διαδικασίας της αλχημείας, τότε υπάρχει η δυνατότητα να προχωρήσετε και να προσθέσετε αυτόματα υλικά. Τα τελικά αποτελέσματα δεν είναι ποτέ τόσο καλά όσο το να το κάνετε μόνοι σας, αλλά είναι μια πολύ εύχρηστη επιλογή εάν χρειάζεται απλώς να φτιάξετε ένα σωρό υλικά για να εκπληρώσετε αποστολές.


Η αλχημεία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ειδικών λίθων που σας επιτρέπουν να αλλάζετε τον καιρό όταν κάνετε εξερεύνηση. Αυτό επηρεάζει όχι μόνο την εμφάνιση της περιοχής αλλά και τα υλικά που μπορείτε να σηκώσετε και τους εχθρούς που θα συναντήσετε. Μπορεί επίσης να αλλάξει δραστικά τη διάταξη του περιβάλλοντος, έτσι, για παράδειγμα, εάν ενεργοποιήσετε το εφέ του ήλιου, μπορεί να μπορείτε να στεγνώσετε ένα ποτάμι που σας επιτρέπει να περάσετε στην άλλη πλευρά.

Το σύστημα μάχης έχει επιστρέψει στο πιο παραδοσιακό σύστημα που βασίζεται σε στροφές αντί του ταχύτερου πιο ενεργού συστήματος που χρησιμοποιείται στο Atelier Ryza. Είναι ένα αρκετά απλό σύστημα, αλλά υπάρχουν μερικοί ενδιαφέροντες μηχανισμοί, όπως η μπροστινή και η πίσω σειρά χαρακτήρων που μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ τους. Θα μπορείτε να συγκεντρώσετε πόντους TP που θα επιτρέψουν στους χαρακτήρες στο πίσω μέρος να προστατεύουν αυτούς που βρίσκονται μπροστά, καθώς και να τους ζευγαρώνουν για να εκτελούν ισχυρές Δίδυμες Επιθέσεις. Παρόλο που δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερα καινοτόμο στη μάχη, οι περισσότεροι αγώνες τελειώνουν αρκετά γρήγορα και είναι πάντα πολύ διασκεδαστικό να χρησιμοποιείτε τα αλχημεία σας για να ανατινάξετε κακούς.


Ως προς τα γραφικά, το Atelier Sophie 2 είναι οπτικά πολύ καλύτερο από το πρώτο, αλλά σε κάποια σημεία πέφτει η ποιότητα. Υπάρχουν σίγουρα ορισμένες πτυχές, όπως το μπλοκαρισμένο φύλλωμα δέντρου ή οι επίπεδες υφές κτιρίου που δεν είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές, αλλά ευτυχώς τα μοντέλα χαρακτήρων είναι όλα πολύ ελκυστικά. Με τα φανταστικά τους ντυσίματα και τα αξιολάτρευτα εκφραστικά πρόσωπά τους, φαίνεται καλύτερο από τους προηγούμενους τίτλους Atelier.

Συμπερασματικά, το Atelier Sophie 2 βελτιώνει σημαντικά τα πάντα από το αρχικό παιχνίδι. Έχει μια πολύ πιο ενδιαφέρουσα ιστορία, πολλές εγκάρδιες αλληλεπιδράσεις χαρακτήρων και έναν τόνο διαφορετικών παράπλευρων δραστηριοτήτων για να σας κρατήσουν απασχολημένους. Όσοι είστε λάτρεις της σειράς δεν πρέπει να το χάσετε.


Θετικά:
- Ωραία ιστορία
- Διασκεδαστικοί δευτερεύοντες χαρακτήρες

Αρνητικά: 
- Κάποια side quests είναι επαναλαμβανόμενα

Βαθμολογία: 8,5/10
Developer:Gust 
Publisher: Koei Tecmo
Available for: Switch, PS4, PC
Tested on: PS4
Release date: 25/2/2021

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review