Dark Water: Slime Invader Review

Το Dark Water: Slime Invader μας έρχεται από την developer DEVBOX και την έκδοση του παιχνιδιού έχει αναλάβει η TROOOZE.

Μια μέρα, ξαφνικά, το χωριό σας δέχεται επίθεση από slimes! Όλοι τρέχουν να ξεφύγουν, μαζί και εσείς, αλλά η γιαγιά σας γυρνάει πίσω. Φυσικά δεν μπορείτε να αφήσετε τη γιαγιά σας μόνη, οπότε επιστρέφετε να τη σώσετε. Μόλις την ξαναβρίσκετε βλέπετε πως δεν είναι διατεθειμένη να φύγει και πως θέλει να αναζητήσει 4 μαγικούς κρυστάλλους, φυσικά εσείς δεν μπορείτε να αφήσετε τη γιαγιά σας μόνη και έτσι αποφασίζετε να τη βοηθήσετε να βρει αυτούς τους κρυστάλλους.


Ως προς το gameplay, έχουμε ένα platformer παιχνίδι το οποίο χωρίζεται σε 46 επίπεδα. Σε κάθε επίπεδο υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός αστεριών που μπορείς να αποκτήσεις και και ένας ελάχιστος που χρειάζεται να αποκτήσεις για να ξεκλειδώσεις την τελευταία πόρτα που θα σε οδηγήσει στην επόμενη πίστα. Στην αρχή κάθε πίστα έχουμε και ένα μικρό animation που δείχνει 2 σκηνές με τις πρωταγωνίστριές μας, οι οποίες δεν μιλάνε, αλλά μέσα από συννεφάκια βλέπουμε τα αντικείμενα που δείχνουν και τι θέλουν να πουν.

Εμείς χειριζόμαστε μόνο τη εγγονή, η οποία μπορεί να κάνει τις συνηθισμένες κινήσεις όπως πήδημα, να επιτίθεται με το βέλος της. Στη συνέχεια του παιχνιδιού όμως καθώς θα αποκτάτε περισσότερα αστέρια θα ξεκλειδώνονται αι άλλες δεξιότητες, όπως το διπλό πήδημα ή η δυνατή επίθεση με το τόξο.


Η γιαγιά μπορεί να μη πολεμάει και να χρειάζεται να τη βοηθάς για να περάσει ορισμένα σημεία, αλλά δεν έχει διακοσμητικό ρόλο, καθώς αρκετές φορές κάποια εμπόδια χρειάζεται να βάλετε δύναμη και οι δύο για να μετακινήσετε κάποια εμπόδια. Το μόνο αρνητικό με τη γιαγιά είναι πως δεν έχει κάποια εντολή για να της πεις να περιμένει και έτσι ακολουθεί πάντα την ίδια κατεύθυνση με σας. Έλα όμως που πολλές φορές εκεί μπορεί να υπάρχουν παγίδες και να πέφτει πάνω του συνέχεια... Έτσι ενώ εσύ είσαι λίγα επίπεδα πιο ψηλά και προσπαθείς να φτάσεις τα αστέρια, αυτή κινούμενη όπως εσύ πέφτει πάνω σε παγίδες και χάνει ζωή, κάτι πολύ ενοχλητικό, καθώς αν πεθάνει χάνεις και εσύ αυτόματα.


Ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά, το εικαστικό κομμάτι είναι πολύ γλυκούλη, με chibi πρωταγωνιστές και χαριτωμένα τερατάκια. Επίσης, πολύ όμορφο είναι το soundtrack του παιχνιδιού, το οποίο σε βάζει στο κλίμα του παιχνιδιού.

Συμπερασματικά, το Dark Water: Slime Invader είναι ένα διασκεδαστικό platformer, που θα εκτιμήσουν οι λάτρεις του είδους!


Θετικά:
- Διασκεδαστικό
- Εύκολος χειρισμός
- Replayability

Αρνητικά:
- Δεν μπορείς να δίνεις εντολές στη γιαγιά

Βαθμολογία: 7,5/10
Developer: DEVBOX 
Publisher: TROOOZE
Available for: Switch, PC
Tested on: Switch 
Release date: 18/3/2021

Ευxαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review