Tamarin Review

 Το Tamarin μας έρχεται από την Chameleon Games και πρόκειται για μια προσπάθεια δημιουργίας ενός υβριδικού τίτλου, η οποία δυστυχώς αποτυγχάνει.

Η ιστορία ξεκινά με εσάς να ζείτε ειρηνικά με την ταμαρινοοικογένειά σας, μέχρι που κάποια στιγμή δέχεστε επίθεση από μυρμηγκοστρατιώτες οι οποίοι καίνε τα πάντα στο διάβα στους. Έπειτα βλέπετε κάποιες σκηνές με τα μυρμήγκια να καίνε το δάσος και να φτιάχνουν εργοστάσια όπλων. Έπειτα αναλαμβάνετε τον ρόλο του γλυκούλι πρωταγωνιστή μας, ο οποίος έχει σαν στόχο να ξαναβρεί την οικογένειά του και να σταματήσει τα μυρμήγκια.


Το παιχνίδι ανάλογα την πίστα που είστε είναι
platformer, είτε γίνεται third-person shooter, αλλά δυστυχώς τίποτα από τα δυο δεν τα κάνει σωστά. Καταρχήν, όσο παίζετε σαν platformer θα αντιμετωπίσετε σοβαρά προβλήματα με την εστίαση της κάμερας, η οποία δεν βοηθά καθόλου. Επίσης, δεν έχουμε καλό level design, με αποτέλεσμα πολλές φορές να χάνεστε σε μια πίστα καθώς εκτός που όλες μοιάζουν υπερβολικά δεν ξεχωρίζουν εύκολα οι βράχοι που είναι για να τους ανέβεις από αυτούς που είναι για διακόσμηση. Επίσης, περάσματα σε δάση δεν φαίνονται από μακριά, παρά μόνο αν πλησιάσεις πολύ. Επιπλέον, υπάρχει ένας μηχανισμός που σου επιτρέπει σε ορισμένα σημεία, που υπάρχει ένα μεγάλο βέλος, να κάνεις πολύ μακριά πηδήματα. Σε αυτά θα πρέπει να στοχεύσεις πολύ καλά που θες να βρεθείς, κάτι που ορισμένες φορές δε θα σε βοηθήσει η κάμερα, αλλά και να κάτσεις σε ένα συγκεκριμένο σημείο για να εκτοξευτείς. Έλα όμως που αυτό το σημείο δεν φαίνεται πάντα καθαρά, με αποτέλεσμα να αναγκάζεσαι να κάνεις βόλτα στην περιοχή με το βέλος μέχρι να το βρεις... Τέλος, χρειάζεται να προσέχεται αν πέσετε σε νερό, καθώς ο πρωταγωνιστής μας δεν μπορεί να πηδήσει για να βγει έξω, αλλά θα πρέπει να κολυμπήσετε μέχρι να βρεθείτε σε στεριά που είναι στο ίδιο επίπεδο με τη στάθμη του νερού.

Όταν συναντάτε μυρμήγκια όμως το παιχνίδι παύει να είναι platformer και γίνεται third-person shooter, όπου εξοπλίζεστε με όπλα και χειροβομβίδες όπου πετσοκόβετε μυρμήγκια. Εδώ παύουν να ισχύουν όλες οι ικανότητες που είχατε προηγουμένους και μπορείτε μόνο να πηδάτε. Το όπλο πυροβολεί μόνο ευθεία, εκεί που κοιτάτε και μπορείτε να ενεργοποιήσετε το κλείδωμα στόχου, ο οποίος κλειδώνει όμως μόνο αντιπάλους που βρίσκονται πιο ψηλά από σας. Δυστυχώς και εδώ ο χειρισμός είναι πολύ απότομος και δύσκολη η στόχευση με ακρίβεια.
Στο Tamarin θα συναντήσετε και πολλά collectibles. Υπάρχουν πυγολαμπίδες που ξεκλειδώνουν τις επόμενες πίστες, token καθώς και πουλάκια, που όταν μαζέψετε 3 και τα βάζετε στις φωλιές τους, παίρνετε μια πυγολαμπίδα.  Επίσης μαζεύοντας μάσκες μπορείτε να κάνετε αναβαθμίσεις στο όπλο σας, όταν πάτε στον σκαντζόχοιρο. Μάλιστα ο σκαντζόχοιρος είναι ο μόνος χαρακτήρας με voice overs! Ναι, εσείς δεν μιλάτε, αυτός ναι... Τέλος μπορείτε να μαζέψετε και βατόμουρα τα οποία αναβαθμίζουν την μπάρα ζωής σας.
Ως προς τα γραφικά, υπάρχουν όμορφα περιβάλλοντα με ζωντανά χρώματα και καλοσχεδιασμένα animations, όταν πρόκειται για εξωτερικούς χώρους, ενώ οι εσωτερικοί είναι απλοί και μουντοί. Το τάμαριν είναι επίσης γλυκούλι. Ως προς τον ήχο, οι περιβάλλοντας ήχοι είναι ωραίοι καθώς και η background μουσική.

Συμπερασματικά, το Tamarin είναι από τα παιχνίδια που προσπαθούν να πρωτοτυπήσουν αλλά αποτυγχάνουν παταγωδώς. 

Θετικά:
- Τα γραφικά
- Η μουσική επένδυση

Αρνητικά:
- Η εστίαση της κάμερας
- Περιορισμένα 
checkpoints 
- Η στόχευση του όπλου

Βαθμολογία: 4,5/10
Developer: Chameleon Games
Publisher: Chameleon Games
Available for: PC, PS4, Xbox One
Release date:10/9/2020 
Tested on: PS4

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review